Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soma davasında tahliye talepleri reddedildi

Soma davasında tahliye talepleri reddedildi

GÜNDEM Haberleri

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma'da 301 madencinin ölümüyle ilgili davada, tutuklu 8 sanığın tahliye istemi reddedildi.

Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın üçüncü duruşması sona erdi. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 19'uncu oturumunda, mahkeme başkanı Aytaç Ballı, ara kararı açıkladı. Buna göre, davaya katılma talebinde bulunan merhum madencilerin anne, baba, çocuk ve eşlerinin yanı sıra olayda hayatını kaybeden Ramazan Sökmen'in resmi nikahsız yaşadığı Emine Elibol'un talebi kabul edildi.
DİSK, Maden Mühendisleri Odası ve TMMOB'un davaya katılma talepleri, "suçtan doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddedildi.
Müşteki avukatlarının şirketin önceki yönetim kurulu başkanı Alp Gürkan hakkındaki suç duyurusunun Soma Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesini kabul eden mahkeme heyeti, ölen işçilerin 2014 mart-mayıs dönemine ait maaş bordroları ve müfettiş raporlarının SGK'dan, 2006 yılından bugüne ocağın işletme projeleri ve planlarının MİGEM ve TKİ'den, yönetim kurulu kararlarının Soma Kömür İşletmeleri AŞ'den, şirkete kredi veren Yapı Kredi Bankasından da bu süreçte hazırladığı risk analiz raporunun istenmesini kararlaştırdı.


Tutuklu sanıkların, faciadan tutuklandıkları güne kadarki cep telefonu ve kurumsal e-posta adreslerindeki mesaj kayıtlarının istenmesi talebinin reddedildiği kararda, TKI· ELI· Mu¨essese Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Eynez Yeraltı Sahası Yer Altı Kontrol S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nde go¨rev yapan tutuksuz sanıklar kontrol bas¸mu¨hendisleri Adem Ormanoğlu ve Efkan Kurt ile kontrol mu¨hendisleri Burhan Karabaş, Sertac¸ Büyükgüney, Nimetullah Uğurlu, Mehmet Bayri ve Sertan Günay'ın duruşmalardan vareste tutulması talebi kabul edildi.


Ocakta keşif ve sondajın, oluşturulacak yeni bilirkişi heyetinin çalışmaları sırasında yapılmasına karar verilirken, ocaktaki bantların kayıtlarının yer aldığını gösteren elektrikçi defterlerinin aranması ve el konulmasına hükmedildi.


Ayrıca, daimi nezaretçi olarak beyanda bulunan kişilerin, iddianamede yazılı olmayan görevlerinin belirlenmesi için Soma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararı alındı.


Duruşma, 13 Ekim'e ertelendi.


Davada, 8'i tutuklu 46 sanık yargılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...