MGK'da HDP'li isim yok

MGK'da HDP'li isim yok

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı'nın seçimi yenileme kararı almasıyla birlikte 'güven oyu alma mecburiyeti' olmayan seçim hükümeti kuruldu.

İsmail Sonsuz ANKARA
Türkiye'nin ilk geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dışında, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li, 1 MHP'li isim yer aldı. Başbakan Davutoğlu'nun teklifini kabul ettikten sonra MHP'de tedbirli olarak kesin çıkarma cezası talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş beklendiği gibi Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. HDP'li vekillere MKG'da temsil edilmeyen bakanlıklar verildi. Müslüm Doğan Kalkınma Bakanlığı, Ali Haydar Konca ise Avrupa Birliği Bakanlığı görevini yürütecek. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı geçici Bakanlar Kurulu listesinde en dikkat çeken isimlerden birisi Selami Altınok oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Altunok, bağımsızlar kontenjanından yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi. Altınok'un ismi paralel yapıyla mücadele konusunda öne çıkıyor. Güven oylaması yapılamayacağı için Bakanlar, doğrudan iş başı yapacak. Devir teslim törenlerinin bugün yapılması, yeni hükümetin bakanlarının önümüzdeki hafta olağanüstü toplanacak Mecliste yemin etmesi planlanıyor. Oturumda, sınır ötesi operasyonlara imkan veren tezkere de görüşülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...