Demirtaş: “Özerklik ilan etmesin de ne yapsınlar”

Demirtaş: “Özerklik ilan etmesin de ne yapsınlar”

GÜNDEM Haberleri

Viyana'da konuşan HDP?Eş Genel Başkanı, Hakkari'yi harabeye çeviren PKK'ya tek kelime etmezken, valiye 'fazlalık' dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yine provokatif açıklamalar yaptı. İktidarın savaş, kendilerinin barış istediğini savunan Demirtaş, Yüksekova ve Cizre'de katliam yapıldığını; aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişinin öldüğünü iddia etti. 
“HESAP?SORACAĞIZ”
Hakkari'de atanmış valinin, seçilmiş milletvekillerini şehre sokmadığını öne süren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti valisi, panzerlerle, tankla, tomayla şehrin girişini kapatmış. Arkadaşlarımız Hakkari'de yüzde 90'nın üzerinde oy aldı. Şimdi size soruyorum; Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapsın? Yanlış yapan Hakkari milletvekilleri mi, atanmış memur vali mi? Fazlalık olan validir. Ya valiler seçimle iş başına gelsin ya da alın götürün Ankara' ya. Seçilmişlere böyle hakaret edemezsiniz, böyle terbiyesizce yaklaşamazsınız. Bugün bu terbiyesizliği yapan, yarın halkın bombalanmasının önünü açar. İşte Irak, işte Suriye... İktidarlarını kaybetmemek için 50 bin defa iç savaşa razılar. Ama Roboski'nin, Gezi'nin, Kobani'nin hesabı mutlaka sorulacak. Herkes Gezi ruhuyla bir kez daha bu hükümete 'bunları yapamazsın' demelidir.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...