PKK'lılar çevik kuvvet midibüsüne roketatarla saldırdı

/ Kaynak: DHA
PKK'lılar çevik kuvvet midibüsüne roketatarla saldırdı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu'nda seyir halinde olan çevik kuvvet polis servis aracına PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi.

Midibüsü sıyırıp geçen roketatar yol kenarındaki tenekelerde Kaçak mazot satılan bidonlara isabet edince patlama meydana gelip yangın çıktı. Saldırıda 10'u polis 24 kişi yaralandı.


Mardin'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu üzerinde seyir halinde olan ve çevik kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsüne, saat 21.30 sıralarında PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. PKK'lıların attığı roketatar aracı sıyırıp geçerken, yol kenarında kaçak satılan mazotların bulunduğu bidonlara isabet etti. İçleri mazot dolu olan bidonların büyük bir gürültüyle patlamasıyla birlikte yangın çıktı. Mazot bulunan bidonlar alev topu halinde çevreye yayıldı. Saldırıda midibüste bulunan 9 polisle bölgede bulunan 14 vatandaş yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi ile özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede çıkan yangınlar da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralı 10 polisten Yasin Osan, Eyüp Ete ve Emrah Yıldırım tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılırken, hafif yaralı Emre Gezer, Sonay Erer, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı ve HASAN Yıldız'ın ise tedavileri yapılarak taburcu edildikleri öğrenildi.
PKK'lılar çevik kuvvet midibüsüne roketatarla saldırdı
Yaralanan 14 kişiden ise, Ömer Hacıali, Ahmedo Hacıali, Hamit Demircan, M.Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve Bayda Özcan'ın hastanelerde tedavileri sürüyor.

PKK'lılar çevik kuvvet midibüsüne roketatarla saldırdı

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlattı.


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...