Akdoğan'dan Bahçeli'ye: Mr. No, Bay Hayır!

Akdoğan'dan Bahçeli'ye: Mr. No, Bay Hayır!

GÜNDEM Haberleri

Bahçeli'nin 4 seçeneğe de hayır deyip süreci tıkamasını eleştiren Akdoğan: “Her şeye yok bu nasıl bir siyaset tarzıdır. 'Mr. No, Bay Hayır, her şeye hayır”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, koalisyon kurulma sürecinde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Her şeye yok' diyerek tüm kapıları kapamasının siyasi etiğe ters olduğunu söyledi. Akdoğan, AK Parti'nin “ülke hükümetsiz kalmasın” diye bütün partilerle görüştüğünü söyledi. CHP ile çok derinlemesine bir çalışma yapıldığını fakat bunun gerçekleşmediğini ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti: “Arkasından MHP ile görüşme yapıldı. Başbakanımız, MHP'ye giderken önünde üç, dört seçenek vardı, bunların hepsini biz zorladık. Ama ne oldu, her şeye 'yok' diyen bir anlayış. Sayın Bahçeli. O kapıyı kapattı. Süreli hükümet olsun, seçim hükümeti olsun, birlikte seçime gidelim, azınlık hükümeti kurulsun, seçim kararı alınsın. Her şeye yok, yok, yok. Peki, bu nasıl bir siyaset tarzıdır? 'Mr. No, Bay Hayır'. Her şeye hayır. Böyle bir siyaset olabilir mi? Yani siyasetin bir amacı vardır. Şimdi araziye inecekler, ne diyecekler seçmene? Sanki birileri bunlara demiş ki, Sen git, ülkücü hareketi burada bloke et, oyala, öyle dursun onlar, hiçbir yere kıpırdamasınlar. Bütün bu yaşananları millet izliyor, inşallah 1 Kasım seçimlerinde bunu en iyi şekilde takdir edecek. Eğer bugün işte birtakım partinin milletvekilleri, hükümete girdiyse bunun siyasi vebali de MHP'ye aittir. Allah'tan MHP'nin içinden sağduyulu, devlet adamı tavrını sergileyen bir milletvekili çıktı ve bu oyunu bozdu.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...