O iddialardan sonra Türkiye harekete geçti

O iddialardan sonra Türkiye harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, saldırganın kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından diplomatik kanallar ve Interpol aracılığıyla bilgi talep etti.

Türkiye'nin, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta iki hafta  önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin  kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından bilgi istediği bildirildi. Türk kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tayland basınında bir  Türkün tutuklandığı iddiası çerçevesinde, Tayland makamlarından diplomatik  kanallar aracılığıyla bilgi istendi. 
Türkiye'nin, diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol  aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunduğu kaydedildi. 
Taylandlı yetkililer, başkent Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen  bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığını  açıklamıştı. 
Bunun üzerine yapılan araştırmada saldırının sorumlusu olarak  yakalanan kişinin üzerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun sahte olduğu  tespit edilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...