Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç dönem kuralı kalkmıyor esnetiliyor

Üç dönem kuralı kalkmıyor esnetiliyor

POLİTİKA Haberleri

1 Kasım seçimleri için adaylık başvurularını yarın kabul etmeye başlayacak olan AK Parti, bir yandan da kongreye hazırlanıyor.

İsmail Sonsuz ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmasının ardından şimdi sırada kongre ve seçim süreci var. Önceki gece AK Parti MKYK ve MYK üyeleriyle buluşan Davutoğlu, kurmaylarıyla rotayı çizdi. AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvurular yarın 08.00'de başlıyor. Perşembe günü sona erecek başvuruların sonunda, listeler 18 Eylül'e kadar hazır olacak. Kongrede ise Genel Başkan seçiminin yanı sıra, MKYK ve MDK seçimleri ile tüzük değişikliği değerlendirilecek. Üç dönem kuralı tüzükte kalmaya devam edecek ancak esnetilecek. Dört yılı doldurmayan isimlerin üç döneme takılmaması seçeneği üzerinde duruluyor. Böylece 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listelerinde yer alamayan 70 isimle birlikte, halen üçüncü dönemini geçirmekte olan 26 ismin önü de açılacak. Geçici kabinede de yer almayan Bülent Arınç'tan Ali Babacan'a, Taner Yıldız'dan Faruk Çelik'e, Ömer Çelik'ten Nurettin Canikli'ye kadar ağır toplar, 1 Kasım seçimlerine başvuruda bulunabilecek. 

KADINLARA YÜZDE 50 İNDİRİM

Bu arada; aday adaylarından alınacak başvuru ücreti MKYK'da belirlendi. 7 Haziran seçimindeki uygulama, 1 Kasım için de geçerli olacak. Erkek adaylar 5 bin lira; kadın adaylar 2 bin 500 TL ödeyecek. Engelli adaylar ödeme yapmayacak. Başvurular, Genel Merkez'in yanı sıra il başkanlıklarına da verilebilecek. 12 Eylül'deki 5'inci Olağan Kongre seçimler için de start tarihi olacak. Yeni sloganlar, söylemler kongrede görücüye çıkacak. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...