GÜBRETAŞ'ın süper tohumu patateste verimi ikiye katladı

GÜBRETAŞ'ın süper tohumu patateste verimi ikiye katladı

Ekonomi Haberleri

Konya'da yeni gübre ile yapılan deneme ekiminde, dekar başına 5.5 ton verim gerçekleşti. Böylece 2.5 ton olan Türkiye ortalaması % 100'ün üzerinde aşıldı

Buket Güven ANKARA - Tarım Kredi Kooperatifleri şirketlerinden Gübretaş, yeni gübresiyle geçtiğimiz yıl fiyatıyla el yakan patateste verimi iki katına çıkardı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, Konya'nın Karapınar ilçesinin Akcayazı köyünde gerçekleştirilen Tarla Günü'nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yaklaşık 5 milyon ton ile dünya patates üretiminde 13. sırada yer aldığını hatırlatan Güvendi, şöyle devam etti: “Türkiye'de dekar başına verim ortalaması 2.5 tona yakın. Konya il ortalaması ise 3.5 ton. GÜBRETAŞ tarafından yeni gübre ile deneme yapılan arazideki dekar başına verim ise 5.5 ton civarında gerçekleşti. Türkiye ortalamasına göre iki kat, bölge ortalamasına göre de yüzde 60 artış sağlandı. Bu yüksek verim, GÜBRETAŞ ziraat mühendislerinin oluşturduğu gübreleme programına göre yapılan bilinçli tarımın ve kullanılan ürüne özel gübrenin sonucunda elde edildi. Üstelik yaklaşık aynı emek ve girdilerle... Dolayısıyla çiftçilerimizin patatesten elde ettiği kazanç da yükselmiş oluyor.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...