Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KCK sorumlusuna 22,5 yıl hapis isteği

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
KCK sorumlusuna 22,5 yıl hapis isteği

TÜRKİYE Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın örgütün üst düzey bir sorumlusu olarak açıkladığı Suphi Yalçınkaya ile ilgili soruşturma tamamlandı.

PKK/KCK terör örgütü bünyesinde silahlı faaliyet yürüten bir yapılanma olan Öz Savunma Birlikleri Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Yalçınkaya'nın 22,5 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu şüpheli Suphi Yalçınkaya ile birlikte ağabeyleri İmam ve Cevher Yalçınkaya da şüpheli olarak yer aldı. İddianamede Suphi Yalçınkaya'nın, 'PKK/KCK terör örgütünün silahlı kanadı olan HPG ve kol komutanlığı seviyesinde bağlı olan ve silahlı faaliyet yürüten bir yapılanma olan Öz Savunma Birlikleri'nin (ÖSB) Türkiye sorumlusu olduğu ifade edildi. Yalçınkaya'nın 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde seçim çalışmasını yürütmek için Van'da Demokratik Yurtsever Gençlik adına görev aldığı, bu görevi yürütürken Van'da bulunan seçmenlere baskı, tehdit gibi yaptırımlarla oyların istenilen parti adayına verilmesi yönünde faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. PKK/KCK terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde Van'da yakalanarak cezaevine girdiği kaydedilen Yalçınkaya'nın, "PKK'nın KCK yapılanması içinde Halk Savunma Merkezine bağlı Kol Komutanlığı içinde yer alan Öz Savunma Güçleri yapılanması içinde yer almadım. Bu alanda sorumluluk almadım. Faaliyette bulunmadım. Böyle bir yapılanmayı bilmiyorum." şeklinde ifade verdiği anlatıldı. İddianamede örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen şüpheli Suphi Yalçınkaya'nın "PKK terör örgütünü yönetmek" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. Yalçınkaya'nın ağabeyleri İmam Yalçınkaya ve Cevher Yalçınkaya'nın da "PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

TÜRKİYE
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...