Mavi bereliler bu sloganla yürüdü!

Mavi bereliler bu sloganla yürüdü!

GÜNDEM Haberleri

Bolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, 'Efsane Tugay' olarak bilinen 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli mavi bereliler damga vurdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kent merkezinde belediye meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz törene katılan askerlerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından askerlerin geçit töreni ilgiyle izlendi. 
 
3 YIL SONRA KIŞLADAN ÇIKMIŞLARDI
Kıbrıs Barış Harekatı ve terör örgütü PKK'ya karşı iç güvenlik operasyonlarındaki başarıları nedeniyle iki kez Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen ve 'Efsane Tugay' olarak bilinen 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli mavi berelilerin üç yıl aradan sonra kışlalarından çıkarak operasyon bölgelerine gönderilmesi nedeniyle, törene az sayıda asker katıldı. 
 
Tugay sancağıyla tören geçişi yapan komandolara vatandaşlarda ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla destek verdi. Komandoların geçişi sırasında ses ve sis bombaları da atıldı.
 
Mavi berelilerin İzzet Baysal Caddesi'nde 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Mavi bere düşmez yere', 'Her Türk asker doğar', 'Akan  kan bayrak için' sloganlarıyla yürümeleri kent merkezini inletti. 
 
Komandoların geçişi sırasında gökyüzüne atılan Ramazan topları törene renk kattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...