Diyala'da bombalı saldırı: 6 ölü

/ Kaynak: AA
Diyala'da bombalı saldırı: 6 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da meydana gelen şiddet olaylarında 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, eski Vali Danışmanı Salih Berisim el-Muhammedavi, Diyala'nın merkezi Bakuba'da aracına yerleştirilen el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi, araçta bulunan bir kişi yaralandı. Başkent Bağdat'ta el yapımı bombayla düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü 9 kişi yaralandı. Bağdat'ın batısındaki el-Gazaliye bölgesinde ise kimliği belirlenemeyen kişilerin seyir halindeki araca ateş açması sonucu Adalet Bakanlığı'nda çalışan bir görevlinin hayatını kaybettiği kaydedildi.
Başkenti kuzeyindeki Et-Taci beldesinde yol kenarında kimliği henüz tesbit edilemeyen iki ceset bulundu. Yetkililer, söz konusu kişilerin baş ve göğüs kısmından ateşli silahla vurulduğunun tespit edildiğini aktardı.
Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...