Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehidin kızı yürekleri yaktı: İki aydır babamı görmedim...

/ Kaynak: DHA
Şehidin kızı yürekleri yaktı: İki aydır babamı görmedim...

GÜNDEM Haberleri  / DHA

PKK'lıların düzenlediği hain saldırıda şehit düşen polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızının çığlıkları herkesi ağlattı.

Diyarbakır ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği saldırılarda şehit olan polis memurları 38 yaşındaki Ahmet Gılıç, 31 yaşındaki İlker Narin ile 44 yaşındaki Yılmaz dikmen, Diyarbakır'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı. Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın 13 yaşındaki kızı Ece, babasının fotoğrafını elinden düşürmeyerek, "Babamı iki aydır görmüyorum, nerdesin baba" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağında trafik denetimi yaparken PKK'lıların uzun namlulu silahla açtığı ateşte polis memurları Ahmet Gılıç ile İlker Narin ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Daştan, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Hava Muharip Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Cemal Ziya Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın eşi Akile Gılıç, kızı Ece Gılıç, şehit polis memuru İlker Narin'in eşi Emel Narin ile 1.5 yaşındaki kızı Meyra Narin, Silopi'de şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen'in yakınları ile Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.


"NEREDESİN BABA?"
Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Daştan, 7'inci.Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Hava Muharip Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Cemal Ziya Kadıoğlu, Başsavcı Ramazan Solmaz şehit ailelerine başsağlığı diledi. Şehit polislerin cenazelerinin ambulanstan alınıp tören alanına getirilmesi sırasında Ahmet Gılıç'ın kızı Ece Kılıç sürekli ağladı. Annesi Akile tarafından sürekli, "Söz vermiştin dik olup ağlamayacaktın" demesine rağmen kendini tutamadı. Şehit olan babası Ahmet Gılıç'ın fotoğrafına bakarak zaman zaman öpen Ece Kılıç, "Babamı iki aydır görmüyorum. Nerdesin baba" diyerek sürekli ağladı. Törene kızı Meyra ve yakınları ile birlikte gelen şehit polis memuru İlker Narin'in eşi Emel Narin tören boyunca soğukkanlı olmaya gayret etti. Tören sırasında zaman zaman ağlayan Meyra Gılıç'ı ise kadın polisler kucaklayarak sakinleştirdi.


HUZUR VE GÜVEN İÇİN ŞEHİT VERMEYE HAZIRIZ
Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Daştan, törende yaptığı konuşmada, bu tür olayların terörle mücadeleki azimlerini ancak arttırabileceğini belirterek şunları söyledi: “Bizler kendi canımızdan, acımızdan, üzüntümüzden çok aziz milletimizi düşüneceğimize söz vermiş, onlar can, mal ve ırzların korumak için yemin etmiş, ülkenin savunulmasını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenini temin için, ölümü göze alarak görev yapan ve en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden kahramanların varolduğu bir teşkilatın mensupları olarak, bir çok şehitler verdik, gerektiğinde de vermeye hazırız. Giydikleri üniformaya ve şu anda üzerlerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışır bir şekilde görevini ifa eden kardeşlerimizin mertebelerin en yücelerine erişmiştir. Geride bıraktıkları aileleri bizlere emanettir. Vatanın birlik ve bütünlüğünü, milletin dirlik ve düzenini bozarak, kaos ortamı oluşturmaya çalışan aklını ve beynini başkalarına kiralamış karanlık güçlerin, şer odaklarının bu tür eylemleri bizleri asla yıldırmamıştır. Bu tür olaylar terörle mücadelede bizlerin ancak azim ve kararlılığını artıracaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasını, milletimizin istikbaline, yürüyüşüne engel olamayacak. Milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak. Canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamamıza mani teşkil etmeyecektir." Şehitler için toplu halde dua okunmasından sonra cenazeler ambulanslara konulurken, şehit yakınları ve polisler Emniyet Müdürlüğü binası önünde birbirini sarılarak gözyaşı döktü. Şehitler daha sonra memleketlerine gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...