MHP'den öyle tepkiler geldi ki... Kavgada söylenmez!

MHP'den öyle tepkiler geldi ki... Kavgada söylenmez!

GÜNDEM Haberleri

Yeni hükümette görev almayı kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş, bu kararla yıllardır siyaset yaptığı arkadaşlarının hedefi haline geldi.

Türkiye'yi erken seçime götürecek hükümette görev almayı kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş, bu kararla yıllardır siyaset yaptığı arkadaşlarının hedefi haline geldi. MHP'liler kızgınlıklarını çok ağır sözlerle dile getirdi. İlk tepki Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'den geldi. Türkeş'in hareketine 'döneklik' yakıştırmasında bulunan Çetin, "Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur. Ey Tuğrul Efendi, Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine, gidişlerine gelişlerine katlandık. Ülkücülüğünden taviz verenin şerefi kalır mı?" ifadelerini kullandı.

Daha sonraki tepkiyi Genel Başkan Devlet Bahçeli dile getirdi. Bahçeli, "Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz" sözleriyle Türkeş'i babasının mirasını yemekle ve korkaklıkla itham etti.

MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Türkeş'e 'zibidi' dedi.

Yusuf Halaçoğlu, "Koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder" diye konuştu.

Engin Alan, "Adam değil" ifadesini kullandı.

Tepki kervanına en son Türkeş'in selefi, MHP'nin eski genel başkan yardımcısı Deniz Bölükbaşı katıldı. Bölükbaşı, Türkeş için şunları söyledi: "Parti işleriyle ilgisi yoktu, parti işlerini sevmezdi. Hedonist bir yapısı vardır. Çalışmayı sevmez, "Partiye katkı için bir fikir üreteyim" derdinde değildir. Çok değerli bir vitrin süsü."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...