İran'da vekillik için 5 bin 283 aday

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İran'da vekillik için 5 bin 283 aday

Dünya Haberleri  / AA

İran'da parlamento seçimleri için 393'ü kadın 5 bin 283 aday adayı kayıt yaptırdı. Adayların en az yüksek lisans mezunu olması şartına rağmen müracaatın beklendiği gibi çok olduğu kaydedildi.

İran'da 9. dönem milletvekili seçimleri için aday adaylarının 24 Aralık'ta başlayan kayıt yaptırma işlemi bugün mesai saatinin bitimiyle sona erdi. Ülke genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde 393'ü kadın olmak üzere toplam 5 bin 283 aday adayı başvuruda bulundu. Adayların en az yüksek lisans mezunu olması şartına rağmen müracaatın beklendiği gibi çok olduğu kaydedildi. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından ilk olarak Anayasayı Koruyucular Konseyi aday adaylarını, öz geçmiş, anayasaya ve nizama bağlılık, toplumun onayı gibi kriterleri esas alarak yeterlilik açısından inceleyecek. Konsey'in yeterliliklerini reddettiği adaylar için açıklanacak sürede itiraz hakları bulunuyor. Bu itirazların yeniden değerlendirilmesinin ardından Konsey, nihai listeyi ilan edecek ve seçim kampanyası resmen başlamış olacak. 2 Mart 2012'de yapılacak seçimlerde 290 sandalyeli yeni parlamento belirlenecek. Seçim yarışının onlarca grup ve bloktan oluşan muhafazakarlar ve reformcular arasında geçmesi bekleniyor.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...