Asya borsaları geriledi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsaları, Çin'de açıklanan PMI endeksinin son 3 yılın en düşük seviyesine inmesiyle birlikte satış ağırlıklı bir seyir izledi.

Haftaya düşüşle başlayan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, bugün açıklanan imalat sanayi PMI verisinin son 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından, düşüşünü haftanın ikinci gününe de taşıdı.
Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 1,54 değer kaybıyla 3.156,60 puanda seyrediyor. Analistler, Çin'de hizmet sektörü PMI verisindeki gerilemenin de endişeleri artırdığını belirtiyor.
Japonya'da imalat sanayi verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından Nikkei endeksi yüzde 3,84 düşüşle 18.165,69 puandan kapandı. Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 1,40 kayıpla günü 1.914,23 puandan tamamladı.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,15 azalışla 25.980,41 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,82 azalışla 21.492,80 puanda seyrediyor.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...