İstanbul'da balık halinde sezonun ilk günü

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da balık halinde sezonun ilk günü

Ekonomi Haberleri  / İHA

Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek denizlere açıldı.

Av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek teknelerle denizlere açılan balıkçılar ilk günden umduklarını bulamadılar. Gece saatlerinde büyük umutlarla denize açılan balıkçılar, havanın rüzgarlı olduğunu söyleyerek balık miktarının az olduğunu belirttiler. Teknelerle Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne gelen balıkçılar teknelerde avladıkları balıkları temizleyip, istifleyerek satışa hazır duruma getirdiler. Kasalarla hal içerisine taşınan balıklar burada alıcılarına satıldı. Balık almak için denize açılan tekneleri bekleyen vatandaşların balık almak için yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.
Balıkçı, Faruk Tunca, “İnşallah bu sene bol geçer. Herkes bol bol balık yer. İyi olacak inşallah. Beklediğimiz gibi olmadı ama daha ilk gün bir hafta on gün sonra belli olur. Kilosu 15 liraya geliyor.” dedi.  

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...