ABD Sudan lideri Beşir'in Çin ziyaretinden rahatsız

/ Kaynak: AA
ABD Sudan lideri Beşir'in Çin ziyaretinden rahatsız

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri sözcüsü: UCM'nin hakkında tutuklama kararı aldığı Sudan Devlet Başkanı'nın Çin'e yapmayı planladığı ziyaretten kaygılıyız.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklama kararı bulunan Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in Çin'e yapmayı planladığı ziyaretten kaygı duyduklarını belirtti.
Toner, günlük basın brifinginde konuşla ilgili soru üzerine, "Sudan Devlet Başkanı el Beşir'in 3 Eylül'de 2. Dünya Savaşı anma törenine katılmak üzere Çin'e seyahat edeceğine yönelik haberlerden kaygılıyız. El Beşir, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından, savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırımla suçlanmakta ve hakkındaki tutuklama kararı hala yerine getirilmiş değil. UCM'nin bu eylemlerin sorumlularına hesap sorulması çabalarını kuvvetle destekliyoruz" dedi.
Sözcü Toner, "Pozisyonumuz net. UCM'nin yerine getirilmemiş tutuklama emirlerine tabi olanların seyahatlerine yönelik davetlere, bu seyahatlere destek ve olanak tanınmasına karşı çıkıyoruz" ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin, "Onu tutuklamalılar mı?" sorusu üzerine Toner, "Daha açık nasıl ifade edeyim bilmiyorum, (eylemlerinden) sorumlu tutulması ve onu tutuklamaları gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...