Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'den Anbar'a saldırı: 12 ölü

/ Kaynak: İHA
IŞİD'den Anbar'a saldırı: 12 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Anbar kentindeki Haditha kasabası yakınlarında gerçekleştirdiği intihar saldırılarında 12 asker hayatını kaybetti.

Irak hükümeti yaptığı açıklamada, IŞİD'in Anbar ilinin Haditha kasabasına saldırısı düzenlediğini, saldırıda Irak askerleri ve müttefik milislerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin öldüğünü kaydetti. Askeri ve sağlık yetkililerinin açıklamalarına göre, saldırıların Irak askerleri ve müttefik milislerinin Haditha kasabasının yakınları oldukları sırada IŞİD'in havan topu atmasıyla başladı. Havan toplarının ardından iki canlı bombanın, askerlerin yakınında kendilerini patlattığını belirten yetkililer, olayı üç bomba yüklü aracın patlatılmasının takip ettiğini ifade etti. Yetkililer, saldırı sırasında 5 askerin ve 3 milis gücün de yaralandığını sözlerine ekledi.

Yetkililer, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgeye giren IŞİD kuvvetlerine saldırdığını ve hava saldırısında IŞİD'e ait 6 aracın kullanılamaz hale gediğini, 13 militanın da öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırılarla ilgili henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, IŞİD'in Anbar ilinin pek çok kısmını elinde tuttuğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...