Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google bu kez yeni logosunu 'doodle' yaptı

Google bu kez yeni logosunu 'doodle' yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın yeni logosu için doodle hazırlandı. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'ın yeni görünümü kullanıcılara sunuldu.

Googe'ın yeni görünümü için doolde hazırlandı. Milyar rakamlarına ulaşan kullanıcı sayısı ile dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google'ın yeni görünümü yayınlandı. 

1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniveristesi için kullandığı logo ile başlayan Google serüveni 2015 Yılında yeni görünümü ile karşımıza çıktı. Google'ın yeni görünümünde G simgesinin ve Google noktalarının yer aldığını görüyoruz. 

1998'den beri hazırlanan Google'ın logusu için özel bir video da hazırlandı. Yeni görünümde G simgesi ve Google noktaları içeriyor.



Google bu kez yeni logosunu 'doodle' yaptı



İşte Google'dan paylaşılan bilgiler
Geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde Google'da ürün çeşitliliğinden bu ürünlerin görünüş ve kullanımına kadar pek çok değişiklik oldu.


Google bu kez yeni logosunu 'doodle' yaptı 


Peki bunu neden şimdi yapıyoruz?
Bir zamanlar Google tek bir cihazdan, sadece masaüstü bilgisayardan ulaştığınız bir adresti. Bugün ise insanlar Google ürünleriyle çok sayıda cihaz, uygulama ve platform üzerinden, bazen gün içerisinde bunların tümünü kullanarak etkileşime giriyor. Google'dan nerede ve ne zaman olursa olsun, ister cep telefonu, TV, saat veya arabanızın kadranı, ister masaüstü bilgisayarınız üzerinden size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Bugün bu gerçeği yansıtan ve en küçük ekranlarda bile Google'ın sihrinin sizin için çalıştığını gösteren yeni bir görsel dili duyuruyoruz. Sizin de göreceğiniz gibi, esas olarak bir masaüstü bilgisayardaki web tarayıcı penceresi için geliştirilen Google logo ve görsel ögelerini, bugünün sonsuz sayıda cihaz ve (dokunma, yazma, konuşma gibi) çok çeşitli giriş yöntemleri arasında gerçekleşen kusursuz bilgi işlem süreçlerini içeren dünyası için güncelledik.


Yeni görsel dil size sadece Google'ı nasıl kullandığınızı değil, Google'ın sizin için nasıl çalıştığını da gösteriyor. Örneğin renkli Google mikrofonu gibi yeni ögeler Google ile yazarak mı, konuşarak mı yoksa dokunarak mı etkileşime girdiğinizi ayırt etmeye yardımcı oluyor. Bu arada küçük “g" ikonuna da veda ettik ve onun yerine logoyla uyumlu bir simge ekledik.


Bu görünüşümüzde yaptığımız ilk değişiklik değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak. Bugünkü güncellemenin Google'ın Arama, Haritalar, Gmail, Chrome ve daha bir çok şekilde sizin için nasıl çalıştığını mükemmel şekilde yansıttığını düşünüyoruz.


Yeni tasarımı çok yakında ürünlerimizde görmeye başlayacaksınız. Beğeneceğinizi umuyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...