İran'dan ABD'ye gözdağı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
İran'dan ABD'ye gözdağı

Dünya Haberleri  / CHA

ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı konusunda gergin bir havanın hakim olduğu bir sırada İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Habibullah Seyyari'den ABD'ye gözdağı niteliğinde bir mesaj geldi.

nbsp; Pentagon'dan, Hürmüz Boğazı ile ilgili gelen açıklamalara tepki gösteren İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Seyyari, boğazı gemi trafiğine kapatmanın kendileri açısından bir zorluk teşkil etmediğini söyledi. Amiral Seyyari, karar verdikleri andan itibaren bunu çok kusa bir süre zarfında hayata geçirebilecekleri güçte olduklarına vurgu yaptı. Bununla da yetinmeyen İranlı Komutan: "Hürmüz'ü kapatmak bizim için bir bardak su içmek kadar kolaydır." açıklamasında bulundu. nbsp;
nbsp; İran Fars Ajansı'nda yer alan haberde, Amiral Seyyari, Hürmüz Boğazı'ndaki tatbikatların amacının bölgedeki tüm devletler için kalıcı bir güvenlik sağlamak olduğunu dile getirdi. nbsp;
nbsp; İran'ın gerektiği takdirde Hürmüz Boğazı'nı çok kolay kapatabileceğine dikkat çeken Amiral Seyyari, "Ancak İran'ın amacı boğazı kapatmak değil. İran bölgede yer alan tüm ülkeler için kalıcı bir güvenlik temini isteğindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...