Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı sanal ziyarete açıldı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı sanal ziyarete açıldı

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı sanal ziyarete açıldı. "Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu" kurucusu Nihat Eren: "Dünyanın, Türkiye'nin dört bir yanından kabre gelemeyenler bir tıkla Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret edebilecek" dedi.

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı sanal ziyarete açıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu kurucusu ve eski BBP yöneticisi Nihat Eren, 2009'da merhum Yazıcıoğlu'nun hatırasını yaşatmak, Yazıcıoğlu'nu yeni nesille buluşturmak ve "anıt adam" haline getirmek amacıyla her mezhepten ve bölgeden bir araya gelen 11 kişiyle platform oluşturduklarını belirtti. Yazıcıoğlu'nun hoşgörüsü, insan sevgisi, milli ve yerel duruşunu dünyaya anlatmak adına bir araya gelerek platformu kurduklarını ifade eden Eren, gönüllü bir teşebbüsle Yazıcıoğlu'na vefalarını anlatmayı amaçladıklarını söyledi. www.mygbp.org adresinden Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili haberleri, Yazıcıoğlu'yla ilgili makaleleri, yapılan röportajları yayımladıklarını belirten Eren, ayrıca internet sitesinde, video galeri bölümünde Yazıcıoğlu'nun mezarını sanal ziyarete açtıklarını kaydetti. Eren, şöyle devam etti: "İnançlı insanlar olarak, Muhsin Bey'in artık ihtiyacı olan şeyin bir dua, bir Fatiha olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de şu anda Türkiye'nin hemen hemen her ilinde mevlit okutuyoruz. Böylece Türkiye'de onun adının geçmediği bir yöresi ve haftası olmuyor. Bir süre önce de sitede 'sanal kabir ziyareti' diye bir bölüm oluşturduk. 12-13 dakikalık merhum Muhsin Bey'in Tacettin Dergahı'ndaki kabrinin görüntüsü var bu videoda. Fonda da Yasin-i Şerif okunuyor. Böylece dünyanın, Türkiye'nin dört bir yanından kabre gelemeyenler bir tıkla Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret edebilecek. Videoda 'Lüften Fatiha'larınızı esirgemeyin' dileğinde bulunduk. Amacımız hem büyüğümüzü anmak hem de insanların merhum Yazıcıoğlu'nun ruhu için Yasin-i Şerif ya da en azından Fatiha okumasını sağlamak. Çünkü onun için en iyi hediye bu."

nbsp;-Yazıcıoğlu adına üniversite kurulması amaçlanıyor-


nbsp;Nihat Eren, platformun etki sahasını genişleterek eğitim takvimi oluşturmayı planladıklarını söyledi. Gerekli şartları oluşturduktan sonra eğitimlere başlayıp 2023'e kadar "Bin Muhsin Yazıcıoğlu" yetiştirecek program üzerinde çalıştıklarını ifade eden Eren, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun fıtratına yatkın, her meslekten insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin temelini oluşturacak bütün meslek erbaplarından insanları ona yakın bir anlayışla yetiştirmek hedefimiz. Belki bunun sonu, onun adına bir üniversite olabilir" diye konuştu. Emekli olan siyasi büyüklerin de katılacağı bir düşünce kulübü kurmayı hedeflediklerini belirten Eren, Muhsin Yazıcıoğlu'nun penceresinden fikir üretecek bir düşünce ocağı kuracaklarını kaydetti. Kuruluşun bir siyasi parti hedefinin olmayacağını söyleyen Eren, Yazıcıoğlu'nun penceresinden fikir üretebilecek herkesin burada görev alabileceğini belirtti. Sitenin Yazıcıoğlu'na gönülden bağlı olan 11 kişiyle kurulduğunu belirten Eren, bunların arasında gazeteci Erkan Tan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek gibi isimlerin yer aldığını söyledi. Sitede, Yazıcıoğlu'nun pek çok yerde yayımlanmamış özel fotoğraflarını topladıklarını belirten Eren, Yazıcıoğlu ile özel fotoğrafları bulunanların siteye göndermelerini istedi. Platform olarak Yazıcıoğlu'yla ilgili kitaplar bastırdıklarını kaydeden Eren, bunları toplumun her kesimine dağıtmaya çalıştıklarını ve böylece onu sevenlere ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...