BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı



Kâğıtta mezgit balığı MALZEME: 2 mezgit fletosu, 6 adet yeşil soğan, 2 adet domates, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 bardak pirinç, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç, alüminyum mutfak folyosu. HAZIRLANIŞI: Yeşil soğanları parmak kalınlığında dilimleyip yağda kavurun. Domates dilimleri ile karıştırıp iki parça alüminyum folyo üzerine eşit olarak paylaştırın. Üzerine tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Ancak kıyılmış yeşillikten pirinç için biraz ayırınız. Mezgit filetolarını üzerine yerleştirip yine tuz, karabiber serpin, limon suyunu üzerine dökün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz. Haşlanmış pirinci maydanoz, dereotu ile karıştırın, tuzlayıp, folyodan çıkardığınız balıkla servis yapınız. Afiyet olsun. AKLINIZDA BULUNSUN * Şekerlenen reçellerinizi limon suyu ilave ederek tekrar kaynatın. * Reçel kaynatırken dibinin tutmaması için tencereye çocukların oynadığı bilyelerden bir tane atın. Probleminiz hallolacaktır...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 99326
    % -0.51
  • 5.564
    % -3.14
  • 6.3027
    % -2.78
  • 7.3659
    % -2.88
  • 236.892
    % -2.65
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT