Kaymakama saldırıya STK'lardan tepki

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Kaymakama saldırıya STK'lardan tepki

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine yaptığı taziye ziyaretinin ardından bir grubun saldırısına uğramasına büyük tepki göstererek kınadı.

nbsp;Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ayan, dün meydana gelen olayın çok vahim olduğunu ve olayı lanetlediğini belirterek, bu saldırının bölge gelenek ve göreneklerine çok aykırı bir davranış olduğunu söyledi. Kaymakam Yavuz'u "misafir" olarak tanımlayan Ayan, şöyle konuştu: "Buna bir 'öfke patlaması' deniliyor ama keşke öfke patlaması yerli birine yapılsaydı. Dışarıdan misafir olarak taziyeye gelen birine bu yapılmaz. Bizim düşmanımız bile olsaydı ki öyle bir şey yok, bence olmaması gereken bir olay cereyan etti. Hepimiz yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüz, çok mahcup olduk. 35 kişinin sıkıntısını atlatmadan böyle bir sıkıntıyı yaşamamız hepimizi derinden üzmüştür. Hangi pencereden bakarsam bakayım bu olayı lanetliyorum. Tüm Şırnaklılar bu saldırıya üzüldü." Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de hiç bir hak arama modelinin "kin, nefret ve şiddet" yolu ile elde edilemeyeceğini belirterek, "Kaymakam'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Taziye çadırındaki saldırı olayının kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini dile getiren Geliş, "Bizim örf ve adetlerimizde yasımıza, acımıza ortak olmaya gelen birine saldırı yapılmaz. Olayı şiddetle kınıyoruz. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bizim örf ve adetlerimizde olmayan bir durum gelişti. Bunu kınıyoruz. Olayın yöre halkının değil, provokatörlerce yapılma ihtimali kuvvetli. Zaten savcılık olaya el koydu. Şiddet hak arama yolu olamaz" dedi. -"Saldırıyı provokatörler yaptı" Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Baran Mendeş ise, saldırıyı kınayarak, şöyle konuştu: "Bizim misafirperverliğimize yakışmayan bir tavır oldu. Bizim geleneklerimizde kişi hasmımız bile olsa taziyemize gelmişse kapımız daima açık olur. Kaymakam beye yapılan saldırıyı hoş karşılamıyoruz. Bize yakışmayan bir tutum oldu. Ortada son derece hassas bir durum var. Herkesin daha sağduyulu ve duyarlı olmasını bekliyoruz. Kaymakama yapılan saldırı hepimizde derin üzüntü yarattı." Cizre Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ali Bingöl ise saldırıya tepki göstererek, saldırının cenaze sahipleri tarafından değil provokatörler tarafından yapıldığını belirtti. Uluderelilerin, kaymakamını çok seven bir ilçe olduğunu belirten Bingöl, şunları söyledi: "Kaymakam taziyeye yanına koruma polisini bile almadan tek başına gitmiştir. Bu olayı taziye sahipleri değil, dışarıdan gelen provokatörler yapmıştır. Her ne olursa olsun Şırnak'a yakışmayan bir durum olmuştur. Bunun için üzgünüz. Evet ortada insanların yaşamını yitirdiği soru işaretli bir kaza meydana gelmiştir. Ancak bunu kaymakama mal etmek yanlıştır. Sonuçta kaymakam o ilçenin mülki amiri ve tek başına taziyeye gitmiştir. Biz de her ne olursa olsun taziyemize gelen herkese kapımız açıktır." nbsp;

nbsp;-Şırnaklılar saldırıya öfkeli: "Kınıyoruz"-

nbsp;Kaymakam Naif Yavuz'un görev yaptığı Uludere'de ise vatandaşlar saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Kaymakamımız Uludere ve Uluderelileri çok seven bir kişi. Her türlü sorunda vatandaşın sıkıntı çekmemesi için çaba sarf ediyor. Baş sağlığı dilemek için gittiği taziye çadırında uğradığı saldırı bizi çok üzdü. Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok. Saldırı provokasyondur, kınıyoruz" dediler. Silopi Satranç ve Dama Severler Dernek Başkan Yardımcısı Selim Yalçın da Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, "Taziye ziyaretlerine bulunmak için köye giden Uludere kaymakamına yapılan saldırı asla kabul edilmez bir davranıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...