Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK filminde rol alan teröristler öldürüldü

PKK filminde rol alan teröristler öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Film Festivali'ni birbirine katan Bakur filminde rol alan PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerine ateş açarken Tunceli'de öldürüldü.

İstanbul Film Festivali'nde yayımlanmayınca ortalığın karıştığı ve siyasi malzeme haline getirilip propaganda aracına çevirilen Bakur belgeselinde rol alan PKK'lı iki terörist Tunceli kırsalında güvenlik güçlerine pusu kurdu.
Operasyonda çıkan çatışmada Bakur'da rol alan 'Özgür Rohat' kod adlı Ümit Ölçen ve 'Helin Faraşin' kod adlı Gülistan Önen ölü ele geçirildi.


TEZLERİ ÇÖKTÜ


Böylece belgeselde PKK'lıları dağda gezen hümanist bir grup gibi göstermeye çalışanların tezi çökmüş oldu. Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel'in hazırladığı filmde teröristler, özgürlükçü hümanist insanlar olarak gösterilmeye çalışılmıştı.


SAVCIYA SUİKAST DÜZENLEDİLER


Belgeselde Tunceli Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un 19 Eylül 2012'de şehit edildiği suikastın emrini veren PKK'nın bölge sorumlusu Azad Cüngüş'ün de yer aldığı ortaya çıkmıştı.
Uzun'un eşi Cihan Uzun, arananlar listesinde yer alan PKK bölge sorumlusu 'Azad Cüngüş' adlı teröristin yer aldığı belgeselle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.
Ölü ele geçirilen teröristlerin rol aldığı belgesel İstanbul Film Festivali'nde yayınlanmayınca PKK yandaşları festivali protesto etmişti. Protestocuların şimdi ne diyeceği merak ediliyor. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...