Siyam ikizleri hayata tutundu

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Siyam ikizleri hayata tutundu

Yaşam Haberleri  / OZEL

İngiltere'de siyam ikizlerini ayırmak için ameliyata alan doktorlar, ailesine "Çocuklarınızın yaşama ihtimali on milyonda bir" dedi. Aile riski göze aldı, ikizler hayata tutundu.

İngiltere'de doktorlar, kafalarından bitişik siyam ikizleri Rital ve Ritag'a oldukça zor bir ameliyatla ayırmayı başardı. Baba Abdülmecid (31) ve anne Enas (27)Sudan'da dünyaya gelen ikizlerinin ameliyatla ayrılmasına karar verdi. Kafatasları simetrik olmayan 15 aylık ikiz kızlar İngiltere'ye getirildi. Doktorlar ikizlerin kafatasını üç boyutlu olarak çıkardıktan sonra, hayatta kalırlarsa ameliyatta sonra giyecekleri özel kask hazırladı. Anne ve aynı zamanda doktor olan baba Abdülmecid doktorların kendilerine, "Yaşama ihtimalleri on milyonda bir" denilmesine rağmen ameliyata karar verdi. Yapılan başarılı ameliyatın ardından ikizler hayata sıkı sıkı tutundu. İkizler dört ay boyunca kafatasları şekillenene kadar kask giyecek.

Yaşam
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...