Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Putin ve Erdoğan arasında aracı oldum'

Düzenleyen:
'Putin ve Erdoğan arasında aracı oldum'

DÜNYA Haberleri

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında aracı rolünü oynadığını söyledi.

Niinistö yaptığı açıklamalarda, "Ülkemizin küçük olmasına bakmaksızın batı ve doğu arasında ilişkilerin sağlanmasında önemli rol oynuyoruz. Geçen sefer sırasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelme fırsatı elde ettim ve ikisinin de birbirlerine mesajları vardı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Niinistö, Erdoğan ve Putin ile görüşmelerinin nerede gerçekleştirdiğini belirtmedi. En son iki lider 30 Kasım'da düzenlenen Paris İklim Zirvesi'ne katılmışlardı.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Niinistö, Avrupa Birliği'nin de barışın sağlanmasındaki rolünün altını çizerek, AB'nin uluslararası ilişkilerdeki rolünün artmasını ümit ettiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...