'DAEŞ ile mücadelede Rusya ile ittifaka girmeyeceğiz'

Düzenleyen:
'DAEŞ ile mücadelede Rusya ile ittifaka girmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanlık Müsteşarı Altmaier, "Ruslarla Viyana’da müzakere masasında oturuyoruz. Ancak DAEŞ ile mücadelede Rusya ile askeri ittifaka girmeyeceğiz" dedi.

Almanya Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Suriye'de Esed rejimiyle iş birliği yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Altmaier, Spiegel dergisine verdiği röportajda, "Almanya ve AB için şu çok net, ne Esed ne de Suriye Ordusu ile birlikte çalışacağız. Suriye Ordusu ve Esed varil bombaları kullanarak yüz binlerce insanın ülkenin kuzeyine, oradan Türkiye ve Avrupa’ya kaçmalarına önemli ölçüde katkı sağladı" ifadesini kullandı.

Altmaier, Suriye’deki siyasi çözüm konusunda bir kaç haftadan beri Viyana’da görüşmeler yapılmasının bir başarı olduğunu belirterek "Ruslarla Viyana’da müzakere masasında oturuyoruz. Ancak DAEŞ ile mücadelede Rusya ile askeri ittifaka girmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Sığınmacıların yaşam şartlarını iyileştirerek Avrupa'ya göçü azaltmak istediklerini belirten Altmaier, bu kapsamda Türkiye'deki sığınmacılara 3 milyar avro destek sağlanması konusunda anlaşma sağlandığını hatırlattı. 

"Türkiye ve Avrupa’nın ortak çıkarları var. Politikamızı buna göre yapmazsak bu sadece ahmakça değil, sorumsuzca da olur" diyen Altmaier,  Türkiye’nin de Avrupa ile iyi ilişkiler içinde olmayı ve sığınmacılar meselesinin çözülmesini istediğini belirtti. 

Altmaier, "Suriye, Irak, İran, Afganistan, Pakistan veya Bangladeş’ten gelen tüm sığınmacıların geçtiği bir ülke ile neden iş birliği yapmayalım? Bunu hiç bir kimseye anlatamayız" diye konuştu.

Türkiye’nin AB'ye tam üyeliğine ilişkin bir soruya da Altmaier, "Koalisyon sözleşmesinde Türkiye ile yürütülen müzakerelerin ucu açık olarak yapıldığı yazıyor. Bu, üyeliğin olmayabileceği anlamına da gelebilir. Ancak Türkiye’ye ciddi bir şekilde müzakere edeceğimizi taahhüt ettik. Şimdi bu yapılıyor" şeklinde cevap verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...