Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal: Filistin yönetimi de intifadaya katılmalı

Düzenleyen:
Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal: Filistin yönetimi de intifadaya katılmalı

DÜNYA Haberleri

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Filistin yönetimini, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail'e karşı başlatılan intifadaya katılmaya çağırdı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin yönetimini, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail'e karşı başlatılan intifadaya katılmaya çağırdı.

Katar merkezli El-Cezire televizyonuna konuşan Meşal, "Filistin yönetiminin de intifadaya dahil olmasına ve dizginleri ele almasına ihtiyaç var" dedi.

İntifadanın "her zaman ele geçmeyecek bir fırsat" olduğunu belirten Halid Meşal, şu ifadeleri kullandı:

"Filistin yönetiminin bunu kullanması gerekir. Barış sürecinin, tanınan tüm fırsatlara rağmen Filistin halkına bir faydası dokunmadı. O nedenle, bu başarısız sonucu tekrar etmenin bir anlamı yok. Direnişten ve Kudüs'ü savunmaktan vazgeçmek, 'Filistin ulusal projesini sona erdirmek' demektir. Bu nedenle Fetih Hareketi'ne, Batı Şeria'daki güvenlik teşkilatına ve tüm Filistinli gruplara, 'Gelin, Kudüs intifadasına katılın' diyoruz. Zira, Hamas sonuna kadar bu intifadanın içinde olacak." 

Kudüs intifadasının desteklenmesi için ulusal bir strateji belirlenmesi çağrısı da yapan Meşal, Hamas'ın öfke dalgasına kapılmadığını, bilakis kendisi bir mücadele dalgası oluşturduğunu kaydetti.

Ulusal uzlaşı hükümetini, Refah Sınır Kapısı'nı ortaklık temelinde idare etmeye çağıran Halid Meşal, Fetih Hareketi ile tüm çözüm bekleyen sorunları ele almak üzere bir araya gelmeye hazır olduklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...