Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Füzeli Rus askeri, çocukça bir şov

Düzenleyen:
Füzeli Rus askeri, çocukça bir şov

GÜNDEM Haberleri

“O görüntünün, Türkiye’nin güvenliğini tehdit altına aldığı açıktır. Halbuki oradan geçiş yapan Rus gemilerine karşı en ufak bir tehdit söz konusu değildi.”

Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu, sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş özetle şunları söyledi:
∂ (Boğaz’dan geçen Rus gemisindeki füzeli asker): Biz maalesef o görüntüleri biraz da şova dönük olarak algıladık. Yani buna, böyle bir geçişe, böyle bir şova ihtiyaç yoktu. O görüntünün, Türkiye’nin güvenliğini tehdit altına aldığı da açıktır. Halbuki hiçbir şekilde oradan geçiş yapan Rus gemilerine karşı en ufak bir tehdit söz konusu değildi. Biraz da çocukça bir şov…
∂ (Rusya’ya karşı yaptırımlar): Şunu samimiyetle, açık yüreklilikle ifade etmek isterim, biz krizi tırmandıran taraf olmayacağız. Biz krizin mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde sonlandırılması için gayret sarf ediyoruz. Ekonomide eğer Rus tarafının atacağı adımlar varsa Türkiye tarafının da atacağı adımlar var. Ümit ediyoruz ki yaşanmakta olan bu kriz, en kısa zamanda sonuçlanır, komşumuz, stratejik müttefikimiz Rusya ile yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz.
∂ (Kuzey Irak’taki Türk askerleri): Türkiye, teröre karşı ortak bir mücadele kapsamında Musul muhafızlarını eğitmek ve peşmerge güçlerine destek vermek için oradadır. Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyan bir ülkedir. Türkiye’nin Kuzey Irak’taki varlığı merkezi Irak hükümetine karşı değil, tam tersine merkezi Irak hükümetinin de gücünü artıracak şekilde DAEŞ ile mücadelede etkin bir dayanışmanın sağlanması içindir. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...