Avusturya, Slovenya sınırına çit çekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Avusturya, Slovenya sınırına çit çekiyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avusturya, sığınmacı akışını kontrol altına almak amacıyla Slovenya sınırına yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda demir teller çekmeye başladı.

Burgenland eyaleti polis sözcülüğünden yapılan açıklamada, Tirol merkezli bir şirketin bugün Slovenya sınırına demir tellerden çit çekme işlemlerine başladığı bildirildi.

Çitin yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde olacağı belirtilen açıklamada, çalışmaların İçişleri Bakanlığının daha önce açıkladığı "sığınmacı akınının kontrol altına alınması" kapsamında yürütüldüğü kaydedildi.

Çitin çekilmesi çalışmalarına 38 askerin de eşlik ettiği ve çalışmaların yeni yıldan önce bitirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Yaklaşık bin 200 sığınmacının Avusturya'ya geçmek için Slovenya'nın Sentilj kasabasında beklediği belirtiliyor. Slovenya ile yaklaşık 330 kilometre sınıra sahip Avusturya, sığınmacılar için hem geçiş güzergahı hem de hedef destinasyon olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...