'Rusya çok ağır bedel ödeyecek'

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
'Rusya çok ağır bedel ödeyecek'

DÜNYA Haberleri  / DHA

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyaret düzenleyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya’nın Minsk Anlaşması’nın şartlarına uyarak Doğu Ukrayna’daki çatışmaların barışçıl çözümüne yönelik adımlar atmadığı takdirde, bu zamana kadar ödediğinden daha ağır bedeller ödeyeceğini söyledi.

Ukrayna’ya düzenlediği resmi ziyaret çerçevesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelen Biden, görüşmeden sonra yaptığı basın açıklamasında, kendisinin Ukrayna’ya son iki yıl içinde dördüncü ziyaretini yaptığını belirterek, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla telefon görüşmelerinin toplam süresinin de bin saati geçtiğini dile getirdi. Biden, bu nedenle, kendisinin Poroşenko’ya, eşine ayırdığından daha çok zaman ayırdığını ifade etti. 

“KIRIM, UKRAYNA TOPRAĞIDIR”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Biden ile görüşmesinde Rusya’nın geçen yıl ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’ndaki durumu ve Kırım Tatarlarının yaşadıkları sorunları anlattı. Biden ise, Rusya’nın Kırım’daki varlığının gayrimeşru olduğunu söyledi ve ABD yönetiminin Kırım Sorunu’na sürekli vurgu yapmamasının bu sorunu unuttuğu anlamına gelmediğini dile getirdi. 

“REFORMLAR OLMAZSA UKRAYNA AĞIR BEDEL ÖDER”

Ukrayna’nın çağdaş bir hukuk devletine dönüşmesine yönelik reformların bir kısmının gerçekleştirildiğini belirten Biden, buna karşılık, istenen düzeye gelinemediğini ifade etti. Ukrayna’nın önümüzdeki yıl reformlara odaklanması gerektiğini, önümüzdeki yılın Ukrayna açısından hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Biden, gereken reformların yapılmaması halinde, bunun Ukrayna açısından son derece ağır sonuçları olacağını söyledi. 

İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERE ÖZGÜ SEÇİM YASASI 

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgelerde serbest seçimlerin düzenlenmesine imkan verecek şekilde Ukrayna Seçim Yasası’nda gerekli değişikliklerin yapılması gerektiğini ifade eden Biden, Ukrayna’nın bu adımı atması halinde, Rusya karşısında elinin güçleneceğini dile getirdi. 

UKRAYNA’YA 300 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM

ABD’nin Ukrayna güvenliğine yönelik 300 milyon dolar daha yardım yapmaya hazırlandığını söyleyen Biden, konunun ABD Kongresi’nde görüşülmekte olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...