Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dağdaki PKK'lılar Sur'a indi!

Düzenleyen:
Dağdaki PKK'lılar Sur'a indi!

GÜNDEM Haberleri

Yerel kaynaklar, Sur’da yaklaşık 80-100 kişilik PKK’lının bulunduğunu tahmin ediyor...

Diyarbakır’ın UNESCO miras listesine alınan Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK grupları arasında devam eden çatışmalarda 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ateş altında kaldı. Şiddetli çatışmalar sırasında camide çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale edemezken kendiliğinden sönen yangında caminin orijinal kapı ve kepenklerinin yandığı açıklandı. Camiye ait bahçe ve tuvalet bölümünün PKKlı gruplarca güvenlik güçlerine karşı çatışmalarda “merkez” olarak kullanıldığı belirtiliyor. PKK’lı grupların hendekler kazarak güvenlik güçlerine karşı çatıştığı ilçeye hakim ve merkezi konumundaki caminin bahçesine zaman zaman PKK’lıların silah ve mühimmat yığınağı yaptıkları, bu nedenle caminin ibadete kapatıldığı belirtildi. Ayrıca, çatışmalar sırasında cami çevresi, Sur ilçesinin farklı mahallerindeki birbirlerine bitişik evlerin duvarlarının yıkılarak evden eve geçişin sağlandığı tespit edildi. Yerel kaynaklar, Sur’da yaklaşık 80-100 kişilik PKK’lının bulunduğunu tahmin ediyor.

Yerel kaynaklar, bu gruplar içinde YDG-H’li teröristlerin yanı sıra örgütün dağ kadrosundan da teröristlerin bulunduğunu kaydetti. Dağ kadrolarından gelenler arasında iki örgüt sorumlusu bulunduğu ifade edilirken, bu kişilerin halen Diyarbakır’daki örgüt kadrolarının konuşlandığı merkez olan Sur’daki silahlı PKK’lıları organize ederek eylem talimatı verdikleri belirtiliyor. Diyarbakır Valiliği, tarihi camideki yangının teröristler tarafından çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada terör olayları nedeniyle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar gören tarihi miras caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce onarımı için analitik projeler hazırlandığı belirtildi. Ancak güvenlik güçlerinin hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla faaliyet yürüttüğü bölgede, çalışmaları engellemek amacıyla dün Sabah 09.20 sıralarında örgüt mensuplarınca cami içinde yangın çıkarıldığı, orijinal kapı ve kepenklerin yandığı, duvarların hasar gördüğü bilgisinin alındığı kaydedildi. Açıklamada, “Bölücü terör örgütü tarafından yolların hendek ve barikatlarla kapatılması ve terör saldırılarının devam ettirilmesi nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri tarafından yangına müdahale edilememiş olup, saat 16.00 itibariyle yangın kendiliğinden sönmüştür. Bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır” denildi.

Sokak başlarında pusu kuruyorlar
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırılar helikopterden görüntülendi. AA’nın ulaştığı görüntülerde, ara sokaklarda uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan PKK’lılara yönelik operasyona ilişkin anlar yer alıyor. Hava destekli operasyonda helikopterden çekilen termal kamera görüntülerine göre, gruplar halinde hareket edip sokak başlarında mevzilenerek güvenlik güçlerine pusu kurmaya çalışan teröristler, polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuyor.

Görüntülerde, 15 kişilik terörist grubun, ara sokaklarda ellerinde silahlarla dolaşarak, güvenlik güçlerine pusu kurmaya çalışmaları da yer alıyor. Kayıtlarda, köşeye sıkışan teröristlerin zaman zaman bazı evlere sığındıkları görülüyor. Operasyon sürerken bölgede bazı vatandaşların evlerinin çatısında olduğu gözleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...