Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nihat Özdemir: Atatürk Havalimanı kapatılacak

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Nihat Özdemir: Atatürk Havalimanı kapatılacak

GÜNDEM Haberleri  / iha

İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın faliyetine son verileceğini söyledi.

İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü havalimanına şimdiye kadar yapılan harcamaların 1 Milyar Euro’yu geçtiğini ifade ederek, "Devlet havalimanları işletmesine havalimanlarını işleteceğimiz 25 yıl boyunca katma değer vergisi dahil olmak 26 milyar Euroluk kira ödemesini yapacağız" dedi. 
İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ACI Airport Exchange Conference&Exhibition 2015’te konuştu. Özdemir, yaptığı konuşmada yapımı devam eden 3’üncü havalimanındaki son gelişmeleri anlattı. Dünya havacılık sektörünün merkezinin İstanbul'a kaydığını söyleyen Özdemir, "İnşaatını yaptığımız ve inşallah 2018 yılı başında açmayı planladığımız İstanbul'un yeni havalimanı tamamlandığında 6 pist kapasitesi ile 200 milyon yolcuya kadar kolaylıkla çıkarılabilecek. Dünya haritasını bir dikdörtgen gibi açıp tam ortasına bakarsınız İstanbul'u görürsünüz. Bu da İstanbul'u doğal olarak bir hap haline getiriyor. Öte yandan Uzak Doğu'daki hızlı büyüme ve Türkiye'nin çevre ülkelerindeki ekonomik gelişim, dünyanın ekonomik ağırlık merkezinin de bu bölgeye kaydığını göstermektedir. Türk Havacılık Sektörü'ndeki hızlı büyümeyi de göz önüne alırsak bizim bu havalimanını neden yaptığımızı kolaylıkla anlayabilirsiniz" dedi. 
"DEVLETE 26 MİLYAR EURO KİRA ÖDEMESİ YAPILACAK" 
Atatürk Havalimanı'ndaki yolcuların büyük bir bölümünü transit geçiş yolcuları oluşturduğunu ifade eden Özdemir, "Bugün Atatürk Havalimanı'nın önemli bir bölümü transit olarak bu havalimanını kullanmaktadır. 3’üncü havalimanı dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak. Yaklaşık 80 milyon metrekare üzerine kurulacak olan havalimanının ileride büyüme olanakları da son derece büyük olacak. Terminal binamız, 1 milyon 300 bin kapalı alana sahip olacak İstanbul havalimanında 53 bin metrekarelik duty free alanı yolculara konforlu ve geniş bir alışveriş yapma imkanı sağlayacaktır. Havalimanı için Ekim ayında 6 banka ile 4 milyon Euro'luk finansman paketine imza attık. İlk etabın yatırım öz sermayesi dahil olmak üzere 6 milyar Euro'luk yatırımı yapacağız. Bütün etapları tamamlandığında ise toplam yatırım bedelimiz 10 buçuk milyar Euro’yu bulacaktır. Devlet Havalimanları İşletmesi'ne havalimanlarını işleteceğimiz 25 yıl boyunca katma değer vergisi dahil olmak 26 milyar Euro'luk kira ödemesini yapacağız" diye konuştu. 
"100 MİLYONA KADAR YOLCU TAŞINACAK" 
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Özdemir, 3’üncü havalimanın tahmini olarak 80 milyonun üzerinde yolcu ile açılacağını söyledi. Özdemir, "Şu anda Türk havacılık sektörünün gelişmesine baktığınızda bu 80 ile 90 milyon arasındaki yolcuyu rahatlıkla ulaşabileceğimizi ve bizim1’inci etap dediğimiz havalimanımızın da 100 milyona kadar yolcuyu taşıyabileceğini hesaplıyoruz. Kasım ayında, Ağustos ayı kadar verimli çalıştık. Hem toprak hareketleri hem de beton dökümü açısından bir yaz ayı kadar verimli çalıştık. Aralık'ın da şimdiye kadar ki 7 günü içerisinde gayet iyi rakamlara ulaşmış durumdayız" dedi. 
"HARCAMALAR 1 MİLYAR EURO'YU GEÇMİŞ DURUMDA" 
Havalimanına şimdiye kadar harcanan maliyeti açıklayan Özdemir, "Bizim kredimiz çıkmadan önce 750 milyon Euro'luk bir köprü kredi kullandık ve çalışmalarımıza onunla beraber başladık. Son olarak geçen ay başına kadar 1 Milyar Euro’yu geçmiş durumdayız" ifadelerini kaydetti. 
"ATATÜRK HAVALİMANI’NA SON VERİLECEK" 
3. havalimanı ile birlikte Atatürk Havalimanı'nın faaliyetinin sona ereceğini söyleyen Özdemir, "Hepimizin bildiği gibi 2018 yılında havalimanımız bittiğinde İstanbul'da 2 tane havalimanı olacak. Birisi hepimizin bildiği gibi ismi henüz konmamış havalimanı bir de Sabiha Gökçen havalimanımız var. Bunun dışında Atatürk Havalimanı'na son verilecek. Tabii orada kargo işlemleri olmadıktan sonra o havalimanın çalışması mümkün değil. İki havalimanı da işlevde olduğunda toplamda 115 milyona dayanan bir yolcu kapasitesi İstanbul şehrinin olabilir" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...