Sakın Irak’a gitmeyin

Düzenleyen:
Sakın Irak’a gitmeyin

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, son gelişmeler çerçevesinde Irak’ta bulunan veya Irak’a seyahat etmeyi öngören Türk vatandaşlarına yönelik seyahat ve güvenlik duyurusunda bulundu.

Duyuruda şöyle denildi: “Irak genel olarak güvenlik açısından yüksek riskli bir ülke olarak görülmekte, ülkedeki güvenlik durumu hızla değişebilmektedir. Vatandaşlarımızın kesinlikle zorunlu olmadığı sürece Irak’a ve Irak içinde seyahatlerini sınırlandırmaları, bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. IKB’de bulunan vatandaşlarımız IKBY’nin DEAŞ’la mücadele harekatlarının devam ettiği bölgelerden uzak durmalı. Irak’a yönelik seyahat uyarımızın kapsamı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bu çerçevede Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dışındaki Basra, Muthanna, Dhikar, Meysan, Necef, Khadisiye, Wasit, Babil, Diwaniye, Anbar, Bakuba, Selahaddin, Ninova, Anbar ve Kerkük vilayetlerinde bulunan firmalarımızın ve vatandaşlarımızın, her koşulda müteyakkız bulunmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...