Barzani açıkladı! Türkiye ile anlaştık

Düzenleyen:
Barzani açıkladı! Türkiye ile anlaştık

GÜNDEM Haberleri

Irak Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile IŞİD'le mücadele konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

İki gündür Ankara’da bulunan Başkan Barzani, bugün, Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.
 
Barzani, temaslarının yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, sonuçlarının zamanla görülebileceğini ifade etti. Türk yetkililerle IŞİD’le mücadeleyi her yönüyle, ayrıntılı olarak ele aldıklarını anlatan Barzani, “İşbirliği konusunda anlaştık” dedi.
 
Görüşmelerde “çözüm süreci”nin de gündeme geldiğini belirten Başkan Barzani, “Araya bazı engeller girmişti. Bunların neler olduğunu burada söylemek istemiyorum. Ancak sürecin devam ettirilmesi için ne kadar imkan olduğunu konuştuk” dedi. Kürdistan Bölgesi Başkanı, bugün saat 16.00’da Kürt partilerinin temsilcileriyle biraraya geleceğini hatırlatarak, konunun orada da gündeme geleceğini söyledi. Barzani, “Onlara da ‘barış’ diyeceğiz. Bundan başka bir alternatifi düşünmemeleri gerektiğini ifade edeceğiz” diye konuştu.
 
ÖCALAN SÖYLENTİSİNİ YALANLADI
 
Barzani, “Abdullah Öcalan’la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doğru mu?” sorusuna da, kesin bir dille “hayır!” yanıtını verdi.
 
Barzani'ye görüşmelerde VIP salonu ve Çankaya Köşkü'nde Kürt yönetiminin bayrağının olduğu hatırlatıldı, "Görünce ne hissetiniz" diye soruldu. Barzani, “Esenboğa Havalimanı’ndaki VIP salonunda ve Çankaya Köşkü’nde Kürdistan bayrağını görünce neler hissettiniz?” sorusu üzerine de Barzani, “Her Kürt bireyi neler hissettiyse, ben de onu hissettim” dedi. Uluslarası kamplaşmada, Erbil’in Tahran’a mı yoksa Ankara’ya mı yakın duracağına ilişkin soru üzerine de Barzani, şunları söyledi: “Biz taraf değiliz. İran da bizim dostumuz, Türkiye de… Ancak, bölgemizin bir hesaplaşma alanı olarak kullanılmasına izin vermeyiz.”
 
TEŞEKKÜR MESAJI YAYIMLADI
 
Irak Bölgesel Kürt yönetimi ise resmi web sayfasından Mesud Barzani'nin Ankara temaslarına dair notlar yayımladı. Açıklamada, Barzani’nin protokolde Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının da bulundurulması için Başbakan Davutoğlu'na “Bu hasasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz” dediği bildirildi.
 
Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıcak ve dostane bir karşılama yaptığını kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...