2015-ALES sonuçları açıklandı

Düzenleyen:
2015-ALES sonuçları açıklandı

EĞİTİM Haberleri

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 22 Kasım'da yapılan 2015 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2015-ALES) Sonbahar Dönemi değerlendirme işlemlerini tamamladı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr resmi internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.
Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve sınav sorularından oluşturulan Temel Soru Kitapçığı'na da ÖSYM'nin internet sitesindeki bağlantılardan erişilebilecek.

SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ALES puanları, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.
Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...