Maliki'den Türkiye'ye küstah suçlama

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Maliki'den Türkiye'ye küstah suçlama

DÜNYA Haberleri  / DHA

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığını, Ankara'nın bunun karşılığında örgüte araç ve silah verdiğini iddia etti.

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki Türkiye'yi iki yüzlülükle suçladı. Başkent Bağdat'ta Haşdi Şabi kamplarını ziyareti sırasında konuşan El Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

Bağdat’ı Şii milisler kışkırtıyor 690Bağdat’ı Şii milisler kışkırtıyor

Irak'tak tüm Şii milis grupların emirlerini direk İran'dan aldığını vurgulayan Nuceyfi, “İran, Irak'taki milisler üzerinden Türkiye'nin askeri gücü konusunda İbadi'ye baskı uyguluyor” görüşünü ileri sürdü. Nuceyfi, halka yeni bir hayat sunabilecek ülkenin de Türkiye olduğunu ifade etti. IRAK'IN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY YOKNuceyfi, İbadi'nin olası hamleleriyle ilgili de, "Bağdat'ın yapabileceği tek şey diplomatik ilişkileri kesmesidir. Çünkü, Türkiye'ye terörle mücadele konusunda destek veren bir çok ülke var. Irak ordusu ile Türk askerlerinin konuşlandığı bölge arasındaki mesafe 250 kilometredir. Bu iki bölge arasında IŞİD da var. Hiç bir şekilde Türk askerlerine saldırılması da söz konusu olamaz. Irak'ın kuzeyindeki hava sahası ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri tarafından korunuyor" ifadelerini kullandı.

ASKER TALEBİ İBADİ'DEN GELMİŞTİ

Asker talebinin bizzat İbadi'den geldiğini hatırlatan Nuceyfi, “Şii milislerin baskısından dolayı kararından vazgeçmek zorunda kaldı. Irak'ın kuzeyinde Sünni Araplardan oluşan silahlı güç meydana geldiğinin farkına vardılar” diye konuştu. Son olarak Musul ve Irak halkının Türkiye'yi gerçek dost olarak gördüklerini söyleyen Nuceyfi, "Türkiye hükümeti ve halkının yardımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu krizin meydana gelmesinden önce Irak'taki tüm Sünniler kendilerini yalnız hissediyordu ancak artık öyle olmadığı ortaya çıktı" diye konuştu.

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığını, Ankara'nın bunun karşılığında örgüte araç ve silah verdiğini iddia eden Iraklı Şii lider El Maliki, Iraklılar olarak Türk müdahalesine karşılık vereceklerini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasını gündeme getirmişti. İddiaları kesin bir dille reddeden Türkiye'nin açıklamalarına ABD ve Avrupa'dan da destek gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...