Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filipinler'de 'Melor' tayfunu nedeniyle 725 bin kişi tahliye edildi

Düzenleyen:
Filipinler'de 'Melor' tayfunu nedeniyle 725 bin kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

Filipinler'i etkisi altına alan "Melor" tayfunu nedeniyle 3 kentte yaklaşık 725 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Filipinler Meteoroloji Merkezi'nden yapılan açıklamada, şiddetli fırtınanın saatteki hızının 185 kilometreye ulaştığı ve Ulusal Uyarı Sistemi’nin ikinci derecede uyarı verdiği belirtildi. 

Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetimi Kurulu da Sorsogon ve Albay şehirleri ağırlıklı olmak üzere, ülkenin doğusundaki üç kentte yaklaşık 725 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

"Nona" olarak da bilinen "Melor" tayfunu nedeniyle deniz ulaşımının aksadığı ve bölgedeki çeşitli limanlarda yaklaşık 8 bin kişinin mahsur kaldığı, okullarda eğitime ara verildiği ve uçak seferlerinin askıya alındığı ifade ediliyor.

Her yıl 20 civarında tayfun ve fırtınanın vurduğu Filipinler'de, 2013 yılında etkili olan Haiyan tayfunu 6 binden fazla kişinin ölümüne, 4 milyon kişinin evsiz kalmasına neden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...