BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Turistlerin yeni gözdesi damla sakızlı reçel

Turistlerin yeni gözdesi damla sakızlı reçel

İzmir’in Çeşme ilçesinde 1945 yılından beri dondurma ve reçel yapan Mersin ailesinden Hüseyin ustanın ürettiği damla sakızlı reçel ve dondurmalar turistler tarafından büyük ilgi görüyor.



İZMİR- İzmir’in Çeşme ilçesinde 1945 yılından beri dondurma ve reçel yapan Mersin ailesinden Hüseyin ustanın ürettiği damla sakızlı reçel ve dondurmalar turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Sakız Adası’ndan ithal edilen damla sakızından 40 yıldır reçel ve dondurma yaptıklarını anlatan Hüseyin Mersin, Türkiye’de sakızın reçelini ve dondurmasını yapan ilk aile olmanın gururuyla yıllardır aynı tabii lezzetti koruduklarını ifade etti. Çeşme’deki Rumeli Pastanesinde çocukları Ali ve Gökçe’yle birlikte 63 yıllık dondurma ve reçel tadını yerli yabancı turistlere sunan Mersin, “Kuşaktan kuşağa taşıdıkları lezzetin kendisinden sonra çocukları ve torunları tarafından da devam ettirilmesini” istediğini vurguladı. Mersin, sakızlı reçel ve dondurmanın yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini, daha önce bu ürünleri tadanların bir sonraki gelişlerinde kendilerine uğramadan gidemediklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT