Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde eski Seleka grubu özerkliğini ilan etti

Düzenleyen:
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde eski Seleka grubu özerkliğini ilan etti

DÜNYA Haberleri

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde eski Seleka grubu liderlerinden Noureddine Adam, ülkenin güneydoğusunda "Logone Cumhuriyeti" adıyla özerlik ilan etti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) eski Seleka grubunun Orta Afrika'nın Dirilişi (FPRC) kolunun lideri Noureddine Adam'ın ülkenin güneydoğusunda özerklik ilan ettiği belirtildi.

FPRC Sözcüsü Maulud Musa yaptığı açıklamada, Adam'ın OAC'nin güneydoğusunda "Logone Cumhuriyeti" adıyla özerklik ilan ettiğini belirterek "Şimdilik özerkliği hedefliyoruz. Daha sonra da bağımsızlık için uğraşacağız" ifadesini kullandı.

Musa, Adam'ın imzaladığı özerklik bildirgesinin bir örneğini Kaga Bandoro kentindeki BM yetkililerine teslim ettiklerini kaydetti.

BM İstikrar Misyonu (MINUSCA) yaptığın yazılı açıklamada ise FPRC'nin özerklik ilan etmesi kınandığını ve her türlü ayrılıkçı girişime karşı önlem alınacağını gerekirse güç kullanılacağı bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...