ABD Başika'daki eğitim üssüne saldırıyı kınadı

Düzenleyen:
ABD Başika'daki eğitim üssüne saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıyı kınadı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl tarafından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde Türk ve Iraklı askerlerin bulunduğu bir üsse saldırıyla ilgili haberlerin görüldüğü belirtilerek, "Olayı teyit etmeye çalışırken bu saldırıyı kınıyoruz ve yaralanan ve hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesini kullanıldı.

Açıklamada, "Irak ve Türkiye'nin gerilimi düşürmek için çabalarını hızlandırmaları, diyaloğun yapıcı olmasını sağlamaları, Irak'ın güvenliği ve egemenliğine olan desteği teyit etmeleri ve DAEŞ'e karşı işbirliklerini güçlendirmeleri şimdi her zamankinden daha önemlidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...