Avrupa'daki Türk ve Faslı gençler DAEŞ'e karşı

Düzenleyen:
Avrupa'daki Türk ve Faslı gençler DAEŞ'e karşı

DÜNYA Haberleri

Hollanda’da yapılan bir araştırma, Türk ve Faslı gençlerin yüzde 90’ının DAEŞ terör örgütüne karşı olduğunu ortaya koydu.

Hollanda’da yaklaşık 3 bin kişiyi kapsayan araştırmada, ülkede yaşayan Türk ve Faslı gençlerin önemli bir bölümünün, toplumdan dışlandıklarını düşündükleri ortaya çıktı.

Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu’nun (SCP) Türk, Faslı ve Surinamlıların da aralarında olduğu göçmen kökenli gençler arasında yaptığı bir araştırmaya göre, bu kesimdeki gençlerin büyük kesiminin kendilerini Hollandalı olarak tanımlamadıkları ortaya çıktı.

SCP’den yapılan açıklamada, uyumdan sorumlu bakanlığın talebiyle 3 bini aşkın genci kapsayan araştırmaya katılan Türk ve Faslıların yaklaşık yarısının dışlanmışlık hissi yaşadıkları ve genellikle içinde yaşadıkları etnik toplumla iletişim halinde oldukları kaydedildi.

Medya ve siyaset dünyasına yönelik olumsuz düşüncelere sahip oldukları belirtilen Türk ve Faslı gençlerin yüzde 90’ının, DAEŞ terör örgütüne de karşı oldukları bildirildi.

Söz konusu araştırmanın Hollanda’da geçen sene yaptırılan ve Türk gençlerinin büyük bölümünü radikal eğilimlere sempati duymakla suçlayan araştırmayla bağlantılı olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...