İncirlik'te görevini tamamlayan ABD savaş uçakları döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İncirlik'te görevini tamamlayan ABD savaş uçakları döndü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD’nin geçen ay İncirlik’te konuşlandırdığı 12 adet savaş uçağı, görevlerini tamamlamalarının ardından İngiltere’deki üslerine döndü.

Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan ABD Avrupa Komutanlığı’ndan  (EUCOM) yapılan yazılı açıklamada, İncirlik Üssü’nde konuşlandırılan 6 adet F-15C tipi savaş uçağıyla, 6 adet F-15E tipi savaş uçağının, görevlerini tamamlamalarının ardından İngiltere’deki Lakenheath Üssü’ne döndükleri bildirildi.

ABD Hava Kuvvetleri’nin geçen ay ilk olarak F-15C tipi savaş uçaklarını Adana'daki İncirlik Askeri Hava Üssü’nde konuşlandırdığı hatırlatılan açıklamada, "6 Kasım tarihinde gelen 6 adet F-15C savaş uçağı, tatbikatlara katılmış, Türk müttefiklerimizi ve onların egemen hava sahasını koruma amaçlı olarak operasyonel görevleri yerine getirmiştir" ifadelerine yer verildi.

12 Kasım’da da 6 adet F-15E tipi savaş uçağının, DAEŞ’e karşı Doğal Kararlılık Operasyonu kapsamında İncirlik’te görevlendirildiğinin hatırlatıldığı  açıklamada, uçakların görevlerini tamamlamalarının ardından bugün İngiltere’deki Lakenheath Üssü’ne döndükleri belirtildi.

Açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri’ne ait A-10 savaş uçakları, insansız hava araçları ve Koalisyon’a ait diğer uçaklar İncirlik’te kalmaya devam edecek ve DAEŞ ile mücadele görevlerini sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...