Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elvan'dan CHP'li Erdem'e hodri meydan

Düzenleyen:
Elvan'dan CHP'li Erdem'e hodri meydan

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP Milletvekili Eren Erdem’in ‘Sarin Gazı’ iddialarına sert tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP Milletvekili Eren Erdem’in ‘Sarin Gazı’ iddialarına ilişkin, “Kendisini iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmiyorsa, o insan şerefli bir insan değildir, haysiyetli bir insan değildir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” adlı programa konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan Elvan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“GEREKİRSE EV EV BAKILACAK…”

Elvan, terör örgütü PKK’ya karşı yapılan operasyonların kamu düzenini sağlamaya ve vatandaşların kısıtlanmış özgürlük alanlarını genişletmeye yönelik olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Elvan, “Biz bu bölgelerde kamu düzenini mutlaka sağlayacağız ve sağlıyoruz. Sonuna kadar gideceğiz; gerekirse ev ev bakılacak; terör örgütü mensupları kimlerse bunlar alınacak. Her türlü önlemi alacağız. Özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına sahip olmaları, bu terör örgütüne çocuklarını bırakmamaları son derece önemli. Elbette PKK terörü nedeniyle eziyet çeken ve evini terk eden vatandaşlarımız var. Sayın Başbakanımız da açıkladı. Bunlar bizim vatandaşlarımız, bizim kardeşlerimiz. Bunların hiçbirisinin evsiz barksız kalmasına izin vermeyeceğiz. İhtiyaçları neyse, bütün ihtiyaçlarını gidereceğiz. Elbette orada sükunet hasıl olunca, kamu düzeni tam anlamıyla sağlanınca, bu kardeşlerimiz de evlerine döneceklerdir, rahat bir yaşam süreceklerdir” ifadelerini kullandı.

“CHP MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM’E HODRİ MEYDAN"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Rus televizyonuna verdiği röportajdaki ‘sarin gazı’ iddialarını sert ifadelerle eleştiren Elvan, şöyle konuştu:

“Ana muhalefet partisinden bir milletvekilinin böyle bir açıklamada bulunması ibret verici bir hadisedir. Herhalde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir hadiseyle çok fazla karşı karşıya kalmamışızdır. Bu bahsetmiş olduğunuz Rus televizyon kanalını ben zaman zaman izliyorum; sabahtan akşama kadar Türkiye aleyhinde propaganda yapan ve özellikle Rus halkını provokate etmeye çalışan, Türkiye’ye, Türk vatandaşlarına karşı kin doldurmaya çalışan bir kanal. Kredibilitesi son derece düşük olan böyle bir kanala çıkıp, bu kanalda astı astarı olmayan son derece çirkin ifadelerde bulunmuştur. Kendisini iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmiyorsa, o insan şerefli bir insan değildir, haysiyetli bir insan değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne böyle bir ifade kullanamaz. Böyle bir şey kesinlikle
olmamıştır, bundan sonraki süreçte de olmayacaktır.”

“BU ŞAHSİYETİN MİLLETVEKİLİ YAPILMASI DA SON DERECE MANİDAR”

CHP yönetimini Erdem’in asılsız iddialarına karşı sessiz kalmakla suçlayan Elvan, “Kalkıp da sadece ve sadece AK Parti hükümetini kötülemek adına böyle bir ifade kullanıyor ve CHP yönetimi sessiz kalıyor. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu şehidimizin cenaze törenindeydi. O cenaze törenine katıldınız ama sizin bir milletvekiliniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet eden ve saldıran bir tutum içerisinde oldu, bunun gereğini yapmak zorundasınız. Bu şahsiyetin milletvekili yapılması da son derece manidar. Bu kişinin daha önce bir twiti vardı. O twitinde ‘İran’la Türkiye arasında herhangi bir şey söz konusu olursa, ben İran’dan yana tavır takınırım’ diyen bir insan... Bununla ilgili ne konuşabilirsiniz? CHP’nin bu şahısla ilgili gereğini yapması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“EĞER TERÖRİSTLERE ‘ARKADAŞLAR’ DİYE HİTAP EDİYORSA..."

Elvan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hendek açan teröristlere ‘arkadaşlar’ diye hitap etmesini, “Ben bunu Sayın Kılıçdaroğlu’na yakıştıramıyorum. Benim Kılıçdaroğlu’ndan beklentim şu; terör örgütüne karşı nasıl biz açık ifadeler kullanıyoruz, aynı ifadeleri onun da kullanmasını istiyoruz. ‘Hendekleri açmanız, kamu düzenini bozmanız doğru değildir. Hangi hakla o okulları yakıyorsunuz, hangi hakla bu hastaneleri yakıyorsunuz, hangi hakla vatandaşların evlerini yakıyorsunuz’ demesi lazım. Eğer teröre karşı mücadele edilecekse, PKK’yı bir terör örgütü olarak görüyorsa; ki muhtemelen partisinin içerisinde PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen arkadaşlar da var, görüyorsa bunu net bir şekilde açıklamalı, net bir tavır ortaya koymalı diye düşünüyorum. Eğer teröristlere ‘arkadaşlar’ diye hitap ediyorsa, bu gerçekten içler acısı bir durumdur” ifadeleriyle eleştirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...