Çipras: "Türkiye'nin anahtar statüsü tanındı"

Düzenleyen:
Çipras: "Türkiye'nin anahtar statüsü tanındı"

DÜNYA Haberleri

Çipras: "Avrupa sınır jandarmasını olumlu karşılıyoruz, ancak sınırların korunması her ülkenin kendi sorumluluğu altında olmalıdır" dedi.

Yunanistan'ın başbakanı Aleksis Çipras Brüksel'de gerçekleşen Zirve Toplantısının hemen ardından yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin göçmen akınını azaltacak anahtar statüde olduğu kabul edildiğine göre AB ile Türkiye arasında kararlaştırılanları uygulaması gerekir' dedi.

Göçmen akınının kontrolünde iki ülke arasındaki işbirliğinin gerekli olduğunu söyleyen Çipras, Yunanistan-Türkiye arasında geri çevirme anlaşmasının da uygulanmasını istedi, zira göçmen profiline sahip olmayanların geri gönderilmeleri gerektiğini işaret etti.
Avrupa sınır jandarması oluşturma düşüncesini olumlu karşıladığını, ancak sınır koruması konusunda son sözün ülkelerin kendilerine ait olması gerektiğini de vurguladı. Bu konu üzerindeki kararlar altı ay içerisinde alınacak.

Hotspot konusunda ise Yunanistan'ın kararlaştırıldığı gibi göçmen ağırlama merkezleri kurmaya devam ettiğini, bu konuda da Komisyon başkanın kaydedilen çabaları tesbit ettiğini söyledi.

Çipras "İnsanî görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Avrupa'nın geleceği barikatlara ve şiddete dayanamaz, dayanışma, insanlık ve ortak sorumluluk şart" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...