Özbek: 'Hamza'yı dinledim hata ettim'

Özbek: 'Hamza'yı dinledim hata ettim'

SPOR Haberleri

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mustafa Denizli'den, Hamzaoğlu'na, Melo'dan, Grosskreutz'e Sarı-kırmızılıların merak ettiği konulara açıklık getirdi.

Sabah Gazetesi yazarı Levent Tüzemen'e konuşan Dursun Özbek'in açıklamaları;
Herkes görevden kaçtı... Şimdi o görevden kaçanlar benden kongre yapmamı istiyor. Eski başkanlar toplantı istedi, tamam dedim ama sunum için süre talep etmem olay haline geldi.

DÜRÜST BAŞKANLIĞI GERİ ÇEVİRDİ
"Seçildiğim kongre öncesi hem Ali Dürüst'e hem de Abdurrahim Albayrak'a, 'Gelin birlikte olalım. Güzel bir hava yakaladık. Bunu devam ettirelim' dedim. Ancak Ali Dürüst görev almak istemediğini Abdurrahim de sağlık problemleri olduğunu söyledi. Hatta daha öncesinde Ali Dürüst'e 'Sen başkan ol, ben ikinci başkan olurum' dedim. Ali Dürüst onu da kabul etmedi." 

VEFASIZLIK ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL
Başkan Özbek, çok konuşulan 'kupa seremonisine tek başına çıkma' meselesine de açıklık getirdi: "Platform hazırlandığında karar aldık. Hem eski, hem yeni yönetim toplu halde kupa töreninde olalım dedik. Ancak organizasyon firması 'platform kaldırmaz' uyarısında bulundu. Biz de Duygun abiyle çıkalım dedik ancak o da 'Ben çıkmayacağım' dedi.Abdurrahim Albayrak da, 'Aman abi, sen çık. Yoksa rezil oluruz' diye ısrar etti. Zorla çıktım. Sonra Dürüst ve Albayrak'ın kırıldıkları yazıldı. Vefasızlık yapılmış gibi bir ortam oluşturuldu." 

HAMZA'YI DİNLEDİM HATA ETTİM
Çok konuşulan ve bu yaz Sevilla'ya imza atan Yevhen Konoplyanka transferine de açıklık getiren Galatasaray Başkanı, "Sezon başında Cüneyt Tanman ile Hamza hoca sürtüştü. Transfer döneminde bir türlü anlaşamadılar. Cüneyt 'Konoplyanka'yı alalım' dedi. Hamza hoca ısrarla karşı çıktı. Israrla bir golcü almak istedik. Mario Gomez de gündeme geldi. Hamza Hoca bize, 'Alacağımız golcü Burak'ı üzmemeli, kırmamalı' dedi. Niasse ve İzlandalı Sigthorsson'u istedi. Şimdi geriye dönüp baktığımda kendi kendime kızıyorum.Keşke 'Konoplyanka'yı da, golcüyü de alsaydım. Melo'yu da göndermiyorum. Bu oyuncularla takımı oynat' deseymişim ama diyemedim.. Çünkü medyada Hamza Hoca ile ilgili, 'Üç kupa kazandı, 4'üncü yıldızı taktı...' diye ciddi bir hava oluşmuştu. Bu baskı altında doğru düşünsen bile doğru hareket edemiyorsun" diye konuştu.

'MELO GİTSİN HAMİT-BİLAL YETER' DEDİ
Melo'nun satılma sürecine de değinen Özbek, "Hamza hoca ısrarla Melo'nun gönderilmesini istedi. Ben de 'Ondan iyisini mi bulacağız' dedim. Hoca, 'Bilal, Selçuk, Hamit var. Bunlar bana yeter' dedi. Melo için de 'Takımda kimse sevmiyor. Gönderelim' diye tutturdu. Melo ise 'Başkan istersen sözleşme uzatırım' diye talepte bulundu. Ben de Melo'ya, 'Aynı paraya olmaz bizim şartlarımızla sözleşme uzatırız' dedim, kabul etti. Sözleşmenin uzatıldığını duyan Hamza hoca Florya'dan tam 17 dakikada TT Arena'ya gelip, 'Bu iyi olmadı başkan' dedi. Ben de 'Dert etme, oynatmak istemezsen tribüne yollarsın' dedim. Transferin son günü Inter, Melo için 5 milyon Euro verince Hamza hoca, 'Başkan hemen gönderelim' diye baskı yaptı. Ben de dayanamadım ve gönderdim" ifadesini kullandı. 

200 MİLYON TL'YE İMZA ATTIM
Mali krizi ise şöyle anlatıyor Özbek: "Duygun abi ile yönetim listesi yapıldığında bir gün içinde oldu her şey. Geçici bir yönetimdi. Futbol dışında mali işler dahil tüm amatör şubeler bana bağlıydı. Biz Mayıs'ta seçildikten sonra stadın elektriği borçtan kesilme noktasındaydı. Maça çıkmak üzereyken elektriğimiz kesilecekti. Su, doğalgaz borçları bile ödenmemişti. Bir ay içinde acilen ödenmesi gereken 60 milyon Dolar nakit paraya ihtiyaç vardı. Ben tam 200 milyon liralık borca kendi şahsi imzamı attım. Bunun 170 milyon lirası benim üzerime yapılmış senetlerden oluşuyor. Diğer 30 milyon lirayı kendim koydum. Kulübün her ay 15 milyon Dolar sıcak paraya ihtiyacı var. Bunu liraya çevirirsek her ay 45 milyona ihtiyaç var. Kurduğumuz sistem bu paranın üçte ikisini karşılıyor. 3'te birine ise yani 15 milyon lira için kaynak bulmaya çalıyoruz." 

GÖREVDEN KAÇANLAR KONGRE İSTİYOR
Seçim zamanı kimsenin taşın altına elini koymadığını söyleyen Başkan Özbek kongre taleplerine tepkili: "Herkes görevden kaçtı. Şimdi o görevden kaçanlar benden kongre yapmamı istiyor. Bir gün Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar bana gelip, 'Nedir bu, her ay 15 milyon lira açık varmış' diye hesap sormaya kalktı, 'Başkanlar bu durumdan rahatsız. Seninle bir toplantı yapmak istiyorlar' dedi. Selahattin Beyazıt, Faruk Süren, Duygun Yarsuvat, Alp Yalman, Refik Arkan, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın isimlerini saydı. Son üçü başkan değil, yönetici... Tamam deyip sunum hazırlamak için zaman istedim ama bu bile olay oldu." 

OCAK AYINDA TRANSFER OLACAK
Taraftarın en çok merak ettiği konulardan transfere de değinen Dursun Özbek, önemli takviyeler yapacaklarının altını çiziyor. Başkan, "Takım yaşlandı. Sezon başında iyi hazırlanmadı. Hatta geçen yılki şampiyonlukta Prandelli'nin sezon başı takımı çok iyi çalıştırmasının etken olduğu söylendi. Devre arasında mutlaka takviye yapacağız. Bu transferler sürpriz bölgeler için de yapılacak. Mustafa hoca liste yapıyor. Onun listesine göre mutlaka çok iyi transferler yapacağız" ifadelerini kullanıp taraftara da bu konuda müjdeyi verdi. 

ASLA İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
Başkan Özbek, "Yönetim istifa" söylemleri için de "Ben aldığım görevi yarım bırakan bir insan olmadım. Başarılı olmak uğruna en iyisini yapmak için çalışırım. Galatasaray'da bir başkanın nasıl gelip nasıl gideceği bellidir. Tüzük ne diyorsa odur. Ben buraya Galatasaray sevdam için geldim. Bu görevin zor olduğunu da biliyorum. Kulübün kronik borçlarının rayına oturduğunu görenler seçim istiyorlar. Zor şartlarda bu kişiler neredeydi?" 

GROSSKREUTZ'U BIRAKMAYACAĞIZ
"Bizim Grosskreutz'u bırakma düşüncemiz yok. Annesini özlüyormuş, devamlı onun yanında olmak istiyormuş. Hocaya ayrılmak istediğini söylemiş. Parasını tıkır tıkır alıyor. Onun bedavaya gitmesini önlemek için ödemelerde dikkatli ve hassasız. Eğer Kevin'e talip çıkarsa bedelini öder. Bu rakam da 2.5 milyon Euro'dan az olmaz." 

OTEL KREDİSİ TELLES'E GİTMİŞ
"Mecidiyeköy'deki çadırın yerine 200 yataklı otelin inşaat hızla sürüyor. Bu iş için iki bankayla görüşme yaptım ve 15 milyon Dolar kredi aldık. Kredi alırken görüştüğüm banka, 'Dursun bey daha önce de burası için bizden 10 milyon Euro kredi aldılar' dedi. Araştırdım ve paranın Alex Telles transferi için harcandığını öğrendim." 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...