Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesut Barzani Başika'da

Düzenleyen:
Mesut Barzani Başika'da

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Musul'un Başika kasabasındaki Peşmerge cephesini ziyaret etti.

Barzani, terör örgütü DAEŞ üyelerinin saldırısına uğrayan Musul'un Başika kasabasındaki Peşmerge cephesini ziyaret ederek, komutanlar ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Barzani, militanların son birkaç gün içerisinde Peşmerge cephelerine büyük saldırılar düzenlediğini belirterek, "Her şeyden önce bu saldırılar sonucu hayatını kaybeden Peşmergelerin ailelerine ve kendime baş sağlığı diliyorum. Sizlere hatırlatmam gereken önemli bir husus var. Teröristler bu son saldırılarını yapmak için bir aydan fazladır hazırlık yapıyorlardı. Onların planı çok farklıydı ve yapacakları saldırılarla birçok yeri alabileceklerini sanıyorlardı" dedi.

- "Kayıpları 250'den fazladır"

DAEŞ'in bu saldırılar sonucu büyük bozguna uğradığının altını çizen Barzani, şunları kaydetti:

"Kendileri Peşmergelerin şehit olmasına neden oldular ancak büyük darbeler alarak geri çekildiler. Planladıkları yeri geri alamadan döndüler. Peşmerge cephelerine saldırıları büyük olduğu gibi, aldıkları yenilgiler de büyüktü. Elimizdeki bilgilere göre kayıpları 250'den fazladır. Elbette yeryüzündeki hiç bir DAEŞ, bir Peşmerge'nin tırnağı bile etmez. Bu yüzden Kürdistan halkı başı dik ve onurludur çünkü ağır bedeller ödüyor."

-Tüm saldırılar ve savaşlar birer derstir

Son saldırıda bazı zayıf noktalarının olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Barzani, "Bu noktaların veya zafiyetin ortadan kaldırılması için ciddi bir şekilde üzerinde yoğunlaşılması gerekiyor. Tüm saldırılar ve savaşlar birer derstir. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başika'nın, Ninova ilindeki tüm cephelerin ortasında ve stratejik bir yere sahip olduğunu söyleyen Barzani, "Tüm Peşmerge komutanları ile bir araya gelmek için bu cepheyi seçtim. Çatışmaların başladığı ilk gün buraya gelmek istiyordum ancak bazı yabancı misafirlerin ziyaretinden dolayı geciktim. Tüm halkımız başarılarınızdan dolayı başı diktir. Allah hepinizi korusun" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...