İthal ete Müslüman kasap

Düzenleyen:
İthal ete Müslüman kasap

Ekonomi Haberleri

Yurt dışından ithal edilen etlerin kesiminde toplumun hassasiyetini göz önünde bulunduran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, etlerin kesimini Müslüman kasaplar tarafından gerçekleştiriyor

Damla Peker ANKARA - Vatandaşın hassasiyetini göz önünde bulunduran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ithal edilecek etlerin kesimini Müslüman kasaplar tarafından gerçekleştiriyor. Bakanlık, ithal etlerin  ‘haram’ olduğu iddialarına karşı helal kesim kriterlerini açıkladı. Bu yıl Et ve Süt Kurumu karkas sığır eti satışlarına başlarken; Bakanlık, AB ülkelerinden de karkas et ithalatı gerçekleştiriyor. Buralarda helal kesim sertifikası almış kesimhanelerde Bakanlığın veteriner hekimleri ile Et ve Süt Kurumu veteriner hekimleri tarafından seçilen ve onaydan geçen etlerin kesimine izin veriliyor. Yine bu hekimlerin kontrolünde ithalat işlemleri gerçekleştiriliyor. Sığırların kesim öncesi, kesim ve sonrası muayeneleri yapıldıktan sonra tüm bu işlemlerin sağlık kurallarına uygunluğu veteriner hekimlerce denetleniyor ve İslami usullere göre Müslüman kasaplar eliyle kesimler gerçekleştiriliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...