'Gençlerimizin geleceğini çalanlara yeter artık diyelim'

Düzenleyen:
'Gençlerimizin geleceğini çalanlara yeter artık diyelim'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "Devleti düşman göstererek, gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün gelin hep beraber 'edi bese/yeter artık' diyelim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ndeki konuşmasında, genç girişimcilerin ileride çok geniş imkanlara kavuşacağını, belki de çok etkileyici makamlarda bulunacağını ve devlet sorumluluğu üstleneceğini ifade ederek, ancak kalplerde adalet anlayışı olmaması durumunda makamların, paraların, sermayelerin hiçbir kıymeti harbiyesi bulunmadığını söyledi.

Genç girişimcilerin ülke için üretmenin yanında en temel sorumluluklarını "gençlere ve kardeşlerine güzel örnek olmak" şeklinde açıklayan Davutoğlu, "Özellikle zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, sınırlarımızın dört bir yanında, savaşın ve kargaşanın yaşandığı, günahsız çocukların derin sularda hayalleriyle vedalaştığı, eline taş, silah tutuşturulan gençlerimizin, canlarımızın kendi topraklarını bir hiç uğruna yakıp yıkmaları için kandırıldığı şu günlerde kardeş olmaya, örnek olmaya çok ihtiyaç var. Sokakta savaşa itilen çocuklarımızı geri kazanmaya her şeyden çok ihtiyacımız var. Şu anda hayatlarını nasıl kararttıklarını göremeyen gençlerimizin yıkımlarını değil, üretimlerini, yeniden doğuşlarını görmeye çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin"

Davutoğlu, gençlere çağrıda bulunarak, şöyle devam etti:

"Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak yüreklerine sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek, gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün gelin hep beraber 'edi bese/yeter artık' diyelim. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara, pusu kuranlara 'yeter artık' diyelim. Bugün temiz, bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları... Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın, yıkmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi, hayallerinizi bir kenara atmayın. Devlet her zaman vatandaşı için var. Biz her zaman sizler için varırız. Sizin iyiliğiniz için, size bir gelecek sunmak için de ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ne fedakarlık gerekiyorsa onu da yapacağız. Bu toprağın her karışında sevginin, hoşgörünün ve huzurun tesis edilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

"Aşını paylaşacağı bir kardeşi olsun"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özellikle de genç girişimcilerden bir ricası olduğunu ifade ederek, "Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu şartlardan olumsuz şekilde etkilenen ve hendeklerden, barikatlardan ve bunların getirdiği ortamdan etkilenerek iş dünyasında, iş hayatında önemli engellerle karşılaşan bölgedeki genç esnafa sahip çıkın. Her biriniz Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Bingöl'de, Van'da bir genç esnafı kan kardeşi, dava kardeşi, can kardeşi edinin. Ekonomi Bakanlığımız devreye girebilir. İş teşkilatlarımız, MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir helal lokma kardeşi olsun. Lokmaları paylaşacağı, silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını, aşını paylaşacağı bir kardeşi olsun" diye konuştu.

Ülkenin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kardeşlik ve muhabbetle kuşatmaya geldiklerini ifade eden Davutoğlu, bereketli topraklara sadece muhabbet ve sevgi tohumu ekeceklerini söyledi.

Davutoğlu, verdikleri sözleri yarıda bırakmayacaklarını, reform planlarını en kısa zamanda hayata geçireceklerini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...