Fatih Terim: Terörü futbolla yeneceğiz

Düzenleyen:
Fatih Terim: Terörü futbolla yeneceğiz

SPOR Haberleri

Türkiye’nin EURO 2016’da yer alacak tek Müslüman ülke olduğunu hatırlatan Terim, “Biz futbol oynamaya geleceğiz, din, dil, ırk farkı önemli değil” dedi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teröre karşı futbolun birleştirici gücünü kullanmak gerektiğini söyledi. Fransa’nın ünlü basın yayın organı L'Equipe Magazine'e bir röportaj veren Terim, terör odaklı sorularla karşılaştı. Başakşehir Stadı’nda oynanan özel maçta taraftarların Yunan milli marşını ıslıklamasına gösterdiği tepkiyi anlatan Terim, “Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Yunanistan bizim misafirimizdi. Tribünde iki ülke başbakanı oturuyordu. Bizim kültürümüzde komşulara saygı vardır, yabancıları iyi bir şekilde ağırlamak vardır. Elimi kaldırarak susturmaya çalıştım. Aslında çoğu da ıslıklayanları ıslıkladı ama o zaman da tam bir kaos oluştu.   Biz de bazen başka ülkelerde benzer durumlara maruz kalıyoruz. Ama böyle bir durumu asla destekleyemem” dedi. 

Sıcak bir şekilde karşılanacağız
“Fransa’da yaşanan terör olaylarını dikkate alacak olursak sizce EURO 2016’da bir birlik sağlanabilecek mi?” sorusuna Terim, “Kesinlikle. Orada birlik olacağız, bayraklarımızı birbirimize vereceğiz, yemeğe gideceğiz, beraber eğleneceğiz. Teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Aksine birlik olabildiğimizi, beraber yaşayıp oynayabildiğimizi göstereceğiz. Futbol her şeyden daha kuvvetli olacak. Ülkemizde yaşanan bu protestodan dolayı özür diliyorum. Bizim kalbimiz iyi, ama bazen kanımız deli olabiliyor” dedi. Türkiye’nin turnuvadaki tek Müslüman ülke olduğunu hatırlatan Terim, “Fransa’da sert bir karşılama bekliyor musunuz” şeklindeki soruya ise “Sorunuz tehlikeli. Biz futbol oynamaya geleceğiz; din, dil, ırk farkı önemli değil. Sıcak bir şekilde karşılanacağımıza inanıyorum” cevabını verdi.

YAPTIK YİNE YAPARIZ
Fatih Terim, L’Equipe’e verdiği röportajda takımın hedefleriyle ilgili olarak, “Biz asla vazgeçmeyiz. EURO 2008’de her şeye rağmen yarı finale kalmıştık. ‘İmkansız diye bir şey yoktur’ sözü odamın duvarında asılıdır. 2015’i yenilgisiz kapattık. Fransa’da en iyisini yapacağız” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...